Neutralna pozicija Srbije prema Rusiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u razgovoru sa predsjednikom Savjeta Ruske Federacije Valentinom Matvijenko da će Srbija zadržati svoju neutralnu poziciju i neće uvoditi sankcije Rusiji.

Srbija 13.05.2015 | 13:13
Neutralna pozicija Srbije prema Rusiji

"Ostajemo pri stanovištu da Rusija i Evropska unija svoja neslaganja treba da reše razgovorima i spremni smo da, predsedavanjem Srbije OEBS-u, damo puni doprinos kako bi se što pre došlo do potpunog rešenja krize u Ukrajini", rekao je Nikolić.

On je pozvao ruske kompanije da ulažu u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji, istakavši da poljoprivrednici umiju kvalitetno da proizvedu, ali im nedostaje kapital, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Nikolić je izrazio žaljenje zbog odustajanja od realizacije projekta gasovoda "Južni tok", rekavši da je to nenadoknadiv gubitak za Srbiju.

Matvijenkova je izrazila zadovoljstvo razvojem prijateljskih odnosa Srbije i Ruske Federacije, što je, kako je istakla, u dobroj mjeri i odraz velikog prijateljstva između Nikolića i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Ona je informisala Nikolića o uspostavljanju bliskih veza između parlamenata Srbije i Ruske Federacije i sporazumima koji su potpisani.

Matvijenkova je podržala principijelan stav Srbije da se kriza u Ukrajini rješava isključivo mirnim putem.

Ona je istakla da mnoge ruske kompanije pronalaze poslovni interes da ulažu u Srbiju i izrazila uvjerenje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Nikolić i Matvijenkova razgovarali su i o učešću Ruske Federacije u izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

baja junior

13.05.2015 11:18

Kakav neutralan odnos, podrška majki Rusiji ništa Evropa, a južni tok će biti i to zbog ovakvih stavova preskače Srbiju i ide direktno u Republiku Srpsku.

ODGOVORITE