Мектић: Додик жели застрашити грађане

Драган Мектић, министар безбједности Босне и Херцеговине, за "Слободну Босну" отворено говори о безбједносној ситуацији у нашој земљи у свјетлу догађаја у Куманову, објашњава да ли постоји могућност да се тероризам из Македоније прелије и у нашу земљу те на који ће начин сигурносне службе БиХ одгворити задатку дочека папе Фрање Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 13.05.2015 | 12:35
Мектић: Додик жели застрашити грађане

Господине Мектићу, гостујући на РТРС-у у недјељу увече Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је да не вјерује безбједносним институцијама БиХ па сами тим и информацијама које од њих добија. Такође је оцијенио да се могу повезати догађаји у Зворнику и Куманову. Какав је Ваш коментар на ове његове изјаве?

"То је ширење дезинформација у циљу плашења и застрашивања људи. Застрашивањем становништва скреће се пажња на дужи временски период са круцијалних ствари као што су лоша економска сутуација, низак страндард, затим питања криминала, корупције и пљачке. Он зна да је најбоље држати тензију у коме ће стално производити неку врсту страха. Уопште ми није јасно на који начин је могуће повезати догађаје у Зворнику и Куманову", каже Мектић и додаје:

"Уколико има такве информације, онда неко предузме одређене мјере. Ако је тероризам повезница тим догађајима, онда се они могу повезати са многим догађајима у свијету, почев од оног од 11. септембра у САД-у. Ја заиста не видим било какве аргументе да се ти догађаји могу повезати и сматрам да су то чисте политичке изјаве како би се грађани држали у тензији, страху и несигурности. У таквој атмосфери може апсолутно да манипулише с њима у смислу да код њих не постоји интерес за свакодневна животна питања. Када се уплаше тероризмом и боре за голи живот, онда грађанима није битно да ли имају плату или пензију и хоће ли изгубити посао".

СБ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

КОНДОР

13.05.2015 10:42

ОН И ЛУКАЦ СВАКОДНЕВНО НАПУМПАВАЈУ ТУ ПРИЦУ О ТЕРОРИЗМУ ДА БИ НАРОД ЗАБОРАВИО НА ГЛАД И БИЈЕДУ КОЈУ СУ НАМ СТВОРИЛИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

13.05.2015 10:49

Министре Ваш је задатак да народ прогледа из вишегодишњог мрака у свјетлост дана у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

13.05.2015 10:57

Јел ви знате ста је било некидан у Зворнику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

13.05.2015 11:04

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

13.05.2015 11:13

Оно што је онај брадоња у зворнику урадио могао је бити вртић, школа, пијаца било шта гдје би посљедице биле несагледиве... Овако да прича један србин а још на тој позицији који треба да зна најбоље какве последице од брадоња могу бити... Само фотеља, фотеља и фотеља је битна која доноси милион привилегија а што се срба тиче ко нас шљиви обичан народ. Јел јадном полицајцу што је сахрањен јел и њега Додик препада са ислмистима?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

13.05.2015 11:15

Дали породица убијеног полицајца мисли да је само застрашивање?! Министре срам да вас буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

отргни се

13.05.2015 11:20

Министре,ради свој посао,како видим у тој глави има доста памети само не знам ста је са јајима.Ако се успијес отргнути од политицара бицес за народ мали Бог,а нико ти од тих који сада глуме велицине, неце смјети ни прици.Народ се зазелео неког ко има јаја да казе доста крадји,доста силе,доста супље прице и страсења народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

13.05.2015 11:34

Слажем се у потпуности са Драганом Мектићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгане, драгане

13.05.2015 11:42

Нема се шта тероризам из Македоније прелијевати у Босну, тероризам је присутан у Босни и тероризам је саставни дио Босне. У земље Балкана он је прво дошао у БиХ тако да можемо говорити да се тероризам из Босне прелијева у друге државе региона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

13.05.2015 11:45

Куманово и Зворник...наравно да их Додик повезује, и сваки човјек који има широке видике то види. Дестабилизација Македоније је резултат "ТУРСКОГ ТОКА" а огранак тог гасовода из Србије у Републику Српску управо је требао ући на Зворник. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.05.2015 12:07

Овај Мектиц као да је преспавао три мјесеца,момцино док си ти спавао ван земаљци су убили полицајца на дузности и двојицу ранили ,а то се зове тероризам,мада ти нецес да признас да има терориста у Бих,у Куманову су исти као у Зворнику убили 8 полицајаца и ранили 37,ако теби није довољно да закљуцис да је то тероризам онда требас под хитно поднијети оставку и треба ставити цовјека који има оци и уси а не само новцаник у који се несто убаци и он висе не види розног слона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

13.05.2015 12:21

Додик је помињао и неких сто хољада арапа који долазе па Тузла,хотел,центар спијуназе.гомила бајки и дезинформација јер нико не прица о крадји,Боске,Бобара,Бирца,Брод рафинерије,има тога јос,али народ је у апатији и биједи,бојим се да це се брзо пробудити и тразити украдено од РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

13.05.2015 13:08

Драгане,Ви сте министар сигурности а не министар рада или економије.Бавите се својим послом а не економијом.Ако се једно село или засеок претресе,те се приведе 10 особа,а од тога 6 задржи у притвору уз доказе,то је за Вас застрашивање.А шта да се деси Куманово у БИХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА ре:007

13.05.2015 14:46

Ајде мудрац јел то хоцес да казес да економска ситуација нема везе са криминалом. И друга ствар ста је цовјек рекао погресно. Мозда и ти видис везу измедју Зворника и Куманова видим је и ја то је Бајино лупетање и СНСД.

Name

дивља јабука

13.05.2015 16:06

Тако је министре!

ОДГОВОРИТЕ