Mektić: Dodik želi zastrašiti građane

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, za "Slobodnu Bosnu" otvoreno govori o bezbjednosnoj situaciji u našoj zemlji u svjetlu događaja u Kumanovu, objašnjava da li postoji mogućnost da se terorizam iz Makedonije prelije i u našu zemlju te na koji će način sigurnosne službe BiH odgvoriti zadatku dočeka pape Franje Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 13.05.2015 | 12:35
Mektić: Dodik želi zastrašiti građane

Gospodine Mektiću, gostujući na RTRS-u u nedjelju uveče Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da ne vjeruje bezbjednosnim institucijama BiH pa sami tim i informacijama koje od njih dobija. Takođe je ocijenio da se mogu povezati događaji u Zvorniku i Kumanovu. Kakav je Vaš komentar na ove njegove izjave?

"To je širenje dezinformacija u cilju plašenja i zastrašivanja ljudi. Zastrašivanjem stanovništva skreće se pažnja na duži vremenski period sa krucijalnih stvari kao što su loša ekonomska sutuacija, nizak strandard, zatim pitanja kriminala, korupcije i pljačke. On zna da je najbolje držati tenziju u kome će stalno proizvoditi neku vrstu straha. Uopšte mi nije jasno na koji način je moguće povezati događaje u Zvorniku i Kumanovu", kaže Mektić i dodaje:

"Ukoliko ima takve informacije, onda neko preduzme određene mjere. Ako je terorizam poveznica tim događajima, onda se oni mogu povezati sa mnogim događajima u svijetu, počev od onog od 11. septembra u SAD-u. Ja zaista ne vidim bilo kakve argumente da se ti događaji mogu povezati i smatram da su to čiste političke izjave kako bi se građani držali u tenziji, strahu i nesigurnosti. U takvoj atmosferi može apsolutno da manipuliše s njima u smislu da kod njih ne postoji interes za svakodnevna životna pitanja. Kada se uplaše terorizmom i bore za goli život, onda građanima nije bitno da li imaju platu ili penziju i hoće li izgubiti posao".

SB

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

KONDOR

13.05.2015 10:42

ON I LUKAC SVAKODNEVNO NAPUMPAVAJU TU PRICU O TERORIZMU DA BI NAROD ZABORAVIO NA GLAD I BIJEDU KOJU SU NAM STVORILI...

ODGOVORITE
Name

muka

13.05.2015 10:49

Ministre Vaš je zadatak da narod progleda iz višegodišnjog mraka u svjetlost dana u RS.

ODGOVORITE
Name

Pero

13.05.2015 10:57

Jel vi znate sta je bilo nekidan u Zvorniku?

ODGOVORITE
Name

SAŠA

13.05.2015 11:04

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

Zvornik

13.05.2015 11:13

Ono što je onaj bradonja u zvorniku uradio mogao je biti vrtić, škola, pijaca bilo šta gdje bi posljedice bile nesagledive... Ovako da priča jedan srbin a još na toj poziciji koji treba da zna najbolje kakve posledice od bradonja mogu biti... Samo fotelja, fotelja i fotelja je bitna koja donosi milion privilegija a što se srba tiče ko nas šljivi običan narod. Jel jadnom policajcu što je sahranjen jel i njega Dodik prepada sa islmistima?!

ODGOVORITE
Name

Simo

13.05.2015 11:15

Dali porodica ubijenog policajca misli da je samo zastrašivanje?! Ministre sram da vas bude!

ODGOVORITE
Name

otrgni se

13.05.2015 11:20

Ministre,radi svoj posao,kako vidim u toj glavi ima dosta pameti samo ne znam sta je sa jajima.Ako se uspijes otrgnuti od politicara bices za narod mali Bog,a niko ti od tih koji sada glume velicine, nece smjeti ni prici.Narod se zazeleo nekog ko ima jaja da kaze dosta kradji,dosta sile,dosta suplje price i strasenja naroda.

ODGOVORITE
Name

Boki

13.05.2015 11:34

Slažem se u potpunosti sa Draganom Mektićem.

ODGOVORITE
Name

Dragane, dragane

13.05.2015 11:42

Nema se šta terorizam iz Makedonije prelijevati u Bosnu, terorizam je prisutan u Bosni i terorizam je sastavni dio Bosne. U zemlje Balkana on je prvo došao u BiH tako da možemo govoriti da se terorizam iz Bosne prelijeva u druge države regiona.

ODGOVORITE
Name

Kozara

13.05.2015 11:45

Kumanovo i Zvornik...naravno da ih Dodik povezuje, i svaki čovjek koji ima široke vidike to vidi. Destabilizacija Makedonije je rezultat "TURSKOG TOKA" a ogranak tog gasovoda iz Srbije u Republiku Srpsku upravo je trebao ući na Zvornik. Toliko.

ODGOVORITE
Name

Md

13.05.2015 12:07

Ovaj Mektic kao da je prespavao tri mjeseca,momcino dok si ti spavao van zemaljci su ubili policajca na duznosti i dvojicu ranili ,a to se zove terorizam,mada ti neces da priznas da ima terorista u Bih,u Kumanovu su isti kao u Zvorniku ubili 8 policajaca i ranili 37,ako tebi nije dovoljno da zakljucis da je to terorizam onda trebas pod hitno podnijeti ostavku i treba staviti covjeka koji ima oci i usi a ne samo novcanik u koji se nesto ubaci i on vise ne vidi roznog slona

ODGOVORITE
Name

Kale

13.05.2015 12:21

Dodik je pominjao i nekih sto holjada arapa koji dolaze pa Tuzla,hotel,centar spijunaze.gomila bajki i dezinformacija jer niko ne prica o kradji,Boske,Bobara,Birca,Brod rafinerije,ima toga jos,ali narod je u apatiji i bijedi,bojim se da ce se brzo probuditi i traziti ukradeno od RS i BiH.

ODGOVORITE
Name

007

13.05.2015 13:08

Dragane,Vi ste ministar sigurnosti a ne ministar rada ili ekonomije.Bavite se svojim poslom a ne ekonomijom.Ako se jedno selo ili zaseok pretrese,te se privede 10 osoba,a od toga 6 zadrži u pritvoru uz dokaze,to je za Vas zastrašivanje.A šta da se desi Kumanovo u BIH?

ODGOVORITE
Name

BOA re:007

13.05.2015 14:46

Ajde mudrac jel to hoces da kazes da ekonomska situacija nema veze sa kriminalom. I druga stvar sta je covjek rekao pogresno. Mozda i ti vidis vezu izmedju Zvornika i Kumanova vidim je i ja to je Bajino lupetanje i SNSD.

Name

divlja jabuka

13.05.2015 16:06

Tako je ministre!

ODGOVORITE