Хаг одбио захтјев Радована Караџића

Претресно вијеће Хашког трибунала одбило је захтјев бившег предсједника Републике Српске Радована Караџића за одржавање статусне конференције почетком јуна на којој би се разговарало у његовом здрављу, наведено је из Трибунала.

Република Српска 13.05.2015 | 11:54
Хаг одбио захтјев Радована Караџића

"Претресно веће не види било какав разлог да сазове статусну конференцију", пише у саопштењу Међународног кривичног суда за ратне злочине на подручју бивше Југославије достављеног медијима.

У саопштењу се наводи и да је "добробит оптуженог и његово здравствено стање од највећег значаја за Претресно веће".

"Вијеће је узело у обзир резултате крви оптуженог, али без икаквог конкретног правног лијека траженог у Захтјеву, по том питању и (стога) Претресно вијеће не види било какав разлог да сазове статусну конференцију", саопштио је Хашки трибунал.

Караџић је у допису судијама Хашког трибунала, у априлу, затражио да се одржи статусна конференција између 1. и 9. јуна ове године, на којој би се разговарало о његовим здравственим проблемима, с обзиром да има повишен ниво шећера у крви.

У поднеску, Караџић је такође навео да је "алармиран све горим здравственим стањем других затвореника" у Хашком притвору, те би због тога на статусној конференцији желио да разговара о условима у притворској јединици у Шевенингену.

Бивши предсједник РС у поднеску подсјећа да му Хашко тужилаштво још увијек није доставило све доказе које је тражио, "због чега ће ускоро судијама поднијети 98. у низу поднесака, у којем ће се жалити на такву праксу тужилаштва.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

13.05.2015 10:05

ГОСПОДИН КАРАЏИЋ ЈЕ ПРВИ ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ-, А НЕ БИВШИ, САМО ДА СЕ ЗНА.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода

13.05.2015 10:20

Хитлер би одликовао вецину судија Хаског трибунала

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ ЈУНАК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

13.05.2015 10:37

Ја мислим да су ови у Хагу који суде Србима све хитлерови одликаси.Слобода Јунацима! БОЗЕ ПРАВДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раша

13.05.2015 10:41

Нажалост, пуштањем Шешеља и Хаџића, припрема се терен за изрицање доживотних казни затвора Предсједнику и Генералу. Јер не смију дозволити да неко умре у притвору и наруши већ утврђену концепцију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.05.2015 12:13

Ови у Хагу сто суде Радовану и Младицу су потомци Хитлерови, са Хитлером се бар зна ко је ко а ови се бусају у прса како су демократе а раде горе него фасисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд

13.05.2015 17:06

Мргуде а ста је са доказима.Ако ти је стварно фамилија побијена онда би требао да знас како се осјецају зртве и имас став да сви бас сви буду казњени који су одговорни за злоцине , а не да унапријед казес суди им се само сто су Срби а зна се колики су злоцини поцињени.

Name

ниx

13.05.2015 12:39

Неко мора одговарат за све злочине , па нису сви Срби криви за толика убијања цивила.А ко је био у рату зна да их је било и те како код свих страна а код Срба xxxл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

13.05.2015 13:51

Спаметовали се,пусте их мало куци па их онда с муком врацају у ден Хаг.

ОДГОВОРИТЕ