ЛШ: Барса је у финалу!

Фудбалери Барселоне први су финалисти Лиге шампиона! После победе над Бајерном са 3:0 у Шпанији, Каталонцима су у реваншу два мата у три потеза била довољна, па су и поред пораза од 3:2 (1:2) у Минхену ушли у коначну борбу за трофеј.

Фудбал 12.05.2015 | 23:03
ЛШ: Барса је у финалу!

Каталонци су доминантном партијом у првом мечу са 3:0 закорачили једном ногом у финале, а праг су прешли са две маестралне акције. Иако је Бајерн рано повео, Меси, Суарез и Нејмар су донели преокрет у два муњевита и "пресликана" напада, после којих је тим Пепа Гвардиоле малу утеху нашао у тријумфу.

Бољој екипи из овог двомеча у финалу ће се супротставити Јувентус или Реал. "Стара дама" је у Торину победила са 2:1, Мадриђани ће у среду од 20.45 покушати да преокрену и наставе борбу за одбрану европског трона.

Ћави је забележио 150. наступ у Лиги шампиона, по чему је ненадмашан. У среду би могао да се са њим изједначи Икер Касиљас, голман Реала.

Барселона је у овој сезони постигла 28 голова, а чак 25 дело су Суареза (6), Нејмара (9) и Месија (10).

Прво полувреме: Барса експресно ућуткала Алијанц Арену

Иако је Бајерн тај који би требало да буде у потпуној офанзиви, Барса је прва запретила. У 5. минуту је Дани Алвеш одлично упослио Ракитића, хрватски репрезентативац је искоса са десне стране натерао Нојера да интервенише, а голман је након новог покушаја Каталонаца преусмерио лопту у корнер.

После нове интервенције домаћина, уследила је муњевита контра у којој је Пике блокирао шут Алкантаре, али је Бајерн ипак рано повео. Делиријум на трибинама изазвао је Бенатиа правовременим скоком после корнера Ћабија Алонса за 1:0, а мало касније, неодлучни Левандовски је пропустио шансу да увећа предност, спетљавши се у шеснаестерцу ривала.

Нешто касније, казна је стигла матом у три потеза, у ком су учествовале све највеће звезде Барсе. Меси је правовремено послао лопту иза леђа одбране, Суарез је сачекао да се Нејмар убаци и сервирао му зицер. Узалудно је и неоправдано било подизање руке Нојера као сигнал арбитрима за офсајд, Баварци су овај пут били пред још тежим задатком.

У 19. минуту, Милер је пробао да врати наду тиму из Минхена, за шта није имао разумевања сународник и голман Барсе Тер Штеген - одлично се одразио и крајњим напором спречио лопту да уђе у горњи угао гола. Он је зауставио још два ударца, на шта је ударни трио саиграча умео да узврати муњевитом егзекузијом.

У 29. минуту, поново је Меси послао лопту Суарезу, овај пут главом, а Уругвајац је водио лопту и сачекао Нејмара. Бразилац је имао довољно времена да одлучи шта ће са њом, а пошто Боатенг није ушао у блок, послао је у Нојеров ближи доњи угао за гашење нада крцатог стадиона.

И поред тога, реноме и менталитет нису дозвољавали Бајерну да се преда, нову шансу имао је Левандовски, а центиметри су га делили од поготка за изједначење. Одбранио је Тер Штеген у 40. минуту, лопту је успорио на путу до линије, довољно да је пре преласка одбаци назад у игру.

Виђен је и спектакуларан потез Суареза, који је петом пребацио лопту преко Бенатије ког је обишао, али је затим на не баш убедљив начин покушао да изнуди пенал, на шта је судија Клатенбург само одмахнуо руком.

Друго полувреме: Суарез на клупи, Левандовски изједначио, Милер преокренуо

Барселона је у други део игре ушла са Педром уместо двоструког асистента Суареза, који је по свему судећи награђен одмором, јер Барси предстоји гостовање мадридском Атлетику у недељу, против ког може "оверити" и шампионску титулу у Примери.

Гвардиола са друге стране ништа није мењао кадровски, само је Лам улазио у средину везног реда, а Барса је неутралисала сваки покушај да се упути завршни пас до 59. минута.

Тада је Левандовски на самој ивици шеснаестерца добио употребљиву лопту Швајнштајгера, а простор за шут створио је добро изломивши Маскерана, па је Тер Штегену овај пут преостало само да лопту испрати погледом.

Разиграо се Пољак, дао крила екипи, у једној акцији грубо га је зауставио Ракитић за жути картон, док су у другој која је обећавала Баварци прекомбиновали, што је овај пут спремно дочекао Маскерано да одузме лопту Ламу. Превише су се опустили Каталонци, а њихов приступ кажњен је преокретом када је Милер био стрелац у 74. минуту. И овај пут је лопта упућена са 20-ак метара, поново је Швајнштајгер био у улози асистента.

Енрике је извршио и преостале измене, увео је Матјеа и Ћавија у игру уместо Ракитића и Инијесте, настављена је грчевита борба да се сачува гол, Клатенбург је жутим картонима опоменуо Левандовског, Алонса и Родеа, затим и Педра у табору гостију, који су све мирније улазили у завршницу, чекајући стрпљиво последњи судијски звиждук за почетак заслуженог славља. Штавише, пред крај су могли и да изједначе, Нејмар је несебично желео да упосли Месија уместо да дође до хет-трика, али је упутио прејак пас Аргентинцу.

Коментари / 0

Оставите коментар