ЛШ, најава: Баварско чудо или Барса у финалу?!

Реванш меч полуфинала Лиге шампиона измедју Бајерна и Барселоне на "Алијанц арени" требало је да буде спектакл.

Фудбал 12.05.2015 | 18:00
ЛШ, најава: Баварско чудо или Барса у финалу?!

Међутим, очекивало се да фудбалски "рат" два гиганта буде вредан финала у Берлину, али после прве утакмице на ’Ноу Кампу’ јасно је да неће бити.

Каталонци су у првом сусрету надиграли Бајер и победили резултатом 3:0, па екипи Пепа Гвардиоле оставили само теоријске шансе за пласман у финале.

"Да кренемо сви у напад? Не! Мораћемо добро да се бранимо и да контролишемо утакмицу. Овај тим нема проблема са менталитетом. У екипи има шест-седам играча који су освојили светско првенство, тако да знају шта треба да раде", рекао је Гвардиола.

Гвардиола је свестан да се његов тим другу годину узастопно суочава са елиминацијом у полуфиналу такмичења.

"Против Барселоне није, међутим, довољно имати већи посед и добро се бранити, већ морамо да правимо шансе. Неће бити лако, али имамо квалитет, тако да ћемо видети шта ће се десити", додао је тренер Бајерна.

Једна од ствари која храбри навијаче Бајерна јесте и то што је тим у четвртфиналу изгубио у гостима од Портоа 3:1, а онда је код куће "прегазио" ривала са 6:1.

"Играчи су показали да желе победу. Против Порта смо стигли 3:1, али ово је потпуно другачије. Изазов је велики, али ћемо пробати. Ми смо Бајерн Минхен. Никада пре утакмице нисам помислио да немамо шансе", рекао је Гвардиола.

Нападач Томас Милер такође верује у пролазак, али је пред новинарима казао да је смирен.

"Нисам ни претерано еуфоричан, ни претерани песимиста. Морамо да користимо своје шансе. Сви знају да су ствари биле боље, али имамо план. Прва утакмица је била велико разочарање, али желимо да надокнадимо то још кад смо отишли са Ноу Камп. Ако прођемо даље, то ће бити порука за свет фудбала. То је наш план и није глуп", рекао је Милер.

Он, такође, није желео да пореди овај меч са дуелом са Портом.

"Много шта је могуће у фудбалу. Зато се сви и даље надамо и верујемо у себе. Не можемо да очекујемо утакмицу као против Порта, али то је оно што нам треба. Мораћемо да пронађемо праву мешавину напада и мирноће на лопти...тренер ће нас добро спремити, а остало се своди на вољу и на подршку навијача", рекао је Милер.

За разлику од Бајерна, који је очигледно и даље у "нокдану" у редовима Барселоне тренутно све иде како треба.

Фантастична победа против Бавараца додатно је добила на значају овог викенда, тријумфом против Сосиједада, који је уз реми Реала и Валенсије, довео тим Луиса Енрикеа на корак до титуле.

Прва меч лопта следи већ после Минхена, и то против још увек актуелног шампиона Атлетика, на његовом терену, што значи да Барселона има шансу да освоји титулу, баш онако је прошле године остала без ње.

"У Минхену желимо да се надигравамо и остваримо још једну победу. Највећа грешка била би да помислимо да је све готово", поручио је Дани Алвеш.

Реванш утакмица између Бајерна и Барселоне на програму је вечерас од 20.45.

У другом полуфиналу, у среду, састају се Реал Мадрид и Јувентус. У првом мечу италијански шампион славио је са 2:1.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мма

12.05.2015 16:05

па ако већ изговарате на нашем онда бар напишите алијанс арени

ОДГОВОРИТЕ