LŠ, najava: Bavarsko čudo ili Barsa u finalu?!

Revanš meč polufinala Lige šampiona izmedju Bajerna i Barselone na "Alijanc areni" trebalo je da bude spektakl.

Fudbal 12.05.2015 | 18:00
LŠ, najava: Bavarsko čudo ili Barsa u finalu?!

Međutim, očekivalo se da fudbalski "rat" dva giganta bude vredan finala u Berlinu, ali posle prve utakmice na ’Nou Kampu’ jasno je da neće biti.

Katalonci su u prvom susretu nadigrali Bajer i pobedili rezultatom 3:0, pa ekipi Pepa Gvardiole ostavili samo teorijske šanse za plasman u finale.

"Da krenemo svi u napad? Ne! Moraćemo dobro da se branimo i da kontrolišemo utakmicu. Ovaj tim nema problema sa mentalitetom. U ekipi ima šest-sedam igrača koji su osvojili svetsko prvenstvo, tako da znaju šta treba da rade", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je svestan da se njegov tim drugu godinu uzastopno suočava sa eliminacijom u polufinalu takmičenja.

"Protiv Barselone nije, međutim, dovoljno imati veći posed i dobro se braniti, već moramo da pravimo šanse. Neće biti lako, ali imamo kvalitet, tako da ćemo videti šta će se desiti", dodao je trener Bajerna.

Jedna od stvari koja hrabri navijače Bajerna jeste i to što je tim u četvrtfinalu izgubio u gostima od Portoa 3:1, a onda je kod kuće "pregazio" rivala sa 6:1.

"Igrači su pokazali da žele pobedu. Protiv Porta smo stigli 3:1, ali ovo je potpuno drugačije. Izazov je veliki, ali ćemo probati. Mi smo Bajern Minhen. Nikada pre utakmice nisam pomislio da nemamo šanse", rekao je Gvardiola.

Napadač Tomas Miler takođe veruje u prolazak, ali je pred novinarima kazao da je smiren.

"Nisam ni preterano euforičan, ni preterani pesimista. Moramo da koristimo svoje šanse. Svi znaju da su stvari bile bolje, ali imamo plan. Prva utakmica je bila veliko razočaranje, ali želimo da nadoknadimo to još kad smo otišli sa Nou Kamp. Ako prođemo dalje, to će biti poruka za svet fudbala. To je naš plan i nije glup", rekao je Miler.

On, takođe, nije želeo da poredi ovaj meč sa duelom sa Portom.

"Mnogo šta je moguće u fudbalu. Zato se svi i dalje nadamo i verujemo u sebe. Ne možemo da očekujemo utakmicu kao protiv Porta, ali to je ono što nam treba. Moraćemo da pronađemo pravu mešavinu napada i mirnoće na lopti...trener će nas dobro spremiti, a ostalo se svodi na volju i na podršku navijača", rekao je Miler.

Za razliku od Bajerna, koji je očigledno i dalje u "nokdanu" u redovima Barselone trenutno sve ide kako treba.

Fantastična pobeda protiv Bavaraca dodatno je dobila na značaju ovog vikenda, trijumfom protiv Sosijedada, koji je uz remi Reala i Valensije, doveo tim Luisa Enrikea na korak do titule.

Prva meč lopta sledi već posle Minhena, i to protiv još uvek aktuelnog šampiona Atletika, na njegovom terenu, što znači da Barselona ima šansu da osvoji titulu, baš onako je prošle godine ostala bez nje.

"U Minhenu želimo da se nadigravamo i ostvarimo još jednu pobedu. Najveća greška bila bi da pomislimo da je sve gotovo", poručio je Dani Alveš.

Revanš utakmica između Bajerna i Barselone na programu je večeras od 20.45.

U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Real Madrid i Juventus. U prvom meču italijanski šampion slavio je sa 2:1.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mma

12.05.2015 16:05

pa ako već izgovarate na našem onda bar napišite alijans areni

ODGOVORITE