Инцко: Међународна заједница да помогне промјене у БиХ

Међународна заједница има обавезу да помогне снагама позитивних промјена у БиХ да до максимума искористе своје капацитете, изјавио је данас високи представник Валентин Инцко пред Савјетом безбједности УН.

Босна и Херцеговина 12.05.2015 | 18:00
Инцко: Међународна заједница да помогне промјене у БиХ

Високи представник је у полугодишњем обраћању овом тијелу УН нагласио да, иако политика окренута ка прошлости још има снагу да изврши негативан утицај, у БиХ је "сваким даном све јача снага људи који су окренути будућности".

Он је рекао да међународна заједница мора дати све од себе "да помогне БиХ да искористи прилику коју јој је дала ЕУ, да би 2015. остала забиљежена као година у којој се БиХ одлучно окренула ка будућности".

"Дешавања у наредних шест мјесеци имаће веома важну улогу и утицај на начин на који ће грађани БиХ гледати на двадесет година од Дејтона", рекао је високи представник.

Он је истакао да је мир непроцјењив и да га никада не треба узимати "здраво за готово".

"Али, он представља основно полазиште, а не завршетак пута. Потпуно је исправно да двадесет година након рата грађани БиХ, посебно млади људи, очекују далеко више од своје земље и њених политичара", поручио је Инцко.

Ако се у предстојећим седмицама и мјесецима буде вриједно радило и ако се остваре резултати, рекао је високи представник, онда ће се моћи гледати ка будућности са стварним оптимизмом.

"У БиХ има политичара и људи који желе да раде заједно, са добрим намјерама, како би земља кренула напријед. Они морају добити нашу пуну и проактивну подршку", нагласио је Инцко у Савјету безбједности УН.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Урааа

12.05.2015 17:00

Немој инцко оцију ти....мијењај ти у својој куци, нама је све промијењено..

ОДГОВОРИТЕ
Name

факс

12.05.2015 18:22

Свакако је тако.Убиче нас беспарица и неимаштина. Брод тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Извјештај

12.05.2015 19:06

У извјештају ни једна ријеч о догађају у Зворнику, а да заборавио сам, ово је град у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

12.05.2015 19:46

Тешко да се деси нешто добро од чевека у чијој земљи се врше велике новчане трансакције радикалног ислама и гдје живе и раде ИСИЛ-овци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

12.05.2015 20:14

Овај је овде да осигура слободу кретања и мира и да власт натјера да ради ако не ради за народ да мјења а некад су мјењали оне из СДС а тако да на слабо помажу ови из Европе муче нас могли су нас досад увест у Европску унију нису а горе су увели мислим да нам лоше спремају и са вехабијама имају неки циљ овде а народи овде не виде, мрзе се добро це бит ако нам опет рат неки не направе тога би се требали пазит а како видим слабо се пазимо.Јел ми необјасњиво кад видим професори медији оправдавају убиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одлази

14.05.2015 18:48

Одлази у п.... м....... што даље од нас.

ОДГОВОРИТЕ