Бесплатни прегледи на Дан сестринства

Чланови Удружења медицинских сестара и техничара регије Фоча данас су на фочанском Тргу краља Петра и у насељу Лазарево бесплатно мјерили ниво шећера у крви и крвног притиска заинтересованих грађана поводом Међународног дана сестринства, 12. маја.

Република Српска 12.05.2015 | 17:20
Бесплатни прегледи на Дан сестринства

Предсједник Удружења Наташа Радовић рекла је да је ова акција само једна од бројних активности које ће бити проведене овог мјесеца.

"У сарадњи са Црвеним крстом и другим организацијама, обилазићемо стара, болесна и изнемогла лица којима ћемо, такође, мјерити ниво шећера и крвни притисак", рекла је Радовићева, која је медицинска сестра на Одјељењу интензивне његе у Универзитетској болници Фоча.

Она је нагласила да се оваквим активностима жели скренути пажња на одговорност и значај позива медицинске сестре у данашњем друштву.

Радовићева сматра да се из године у годину рад медицинских сестара све више поштује.

"Имам доста стажа у струци и могу рећи да се мијења однос и поштовање према медицинским сестрама и техничарима. Са усавршавањем разних профила и оснивањем Одсјека здравствене његе на Медицинском факултету у Фочи, медицинским сестрама све се више даје на значају и сматрам да су промјене видљиве", закључила је Радовићева.

Медицински техничар у Служби за медицинску микробиологију Универзитетске болнице Фоча Жељко Вуковић рекао је да најбитнији однос према пацијенту.

"Ово је јако хуман позив, са доста одговорности, доста емоција и доста пажње. Морате имати доста воље и енергије да бисте се бавили овим послом. Позив медицинских сестара и техничара не поштује се у друштву колико би требало, али нама су најбитнији пацијенти и однос према њима", рекао је Вуковић.

Данашња акција у којој су учествовали и студенти Медицинског факултета привукла је велики број грађана који су искористили прилику да преконтролишу здравље.

Коментари / 0

Оставите коментар