Besplatni pregledi na Dan sestrinstva

Članovi Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Foča danas su na fočanskom Trgu kralja Petra i u naselju Lazarevo besplatno mjerili nivo šećera u krvi i krvnog pritiska zainteresovanih građana povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. maja.

Republika Srpska 12.05.2015 | 17:20
Besplatni pregledi na Dan sestrinstva

Predsjednik Udruženja Nataša Radović rekla je da je ova akcija samo jedna od brojnih aktivnosti koje će biti provedene ovog mjeseca.

"U saradnji sa Crvenim krstom i drugim organizacijama, obilazićemo stara, bolesna i iznemogla lica kojima ćemo, takođe, mjeriti nivo šećera i krvni pritisak", rekla je Radovićeva, koja je medicinska sestra na Odjeljenju intenzivne njege u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Ona je naglasila da se ovakvim aktivnostima želi skrenuti pažnja na odgovornost i značaj poziva medicinske sestre u današnjem društvu.

Radovićeva smatra da se iz godine u godinu rad medicinskih sestara sve više poštuje.

"Imam dosta staža u struci i mogu reći da se mijenja odnos i poštovanje prema medicinskim sestrama i tehničarima. Sa usavršavanjem raznih profila i osnivanjem Odsjeka zdravstvene njege na Medicinskom fakultetu u Foči, medicinskim sestrama sve se više daje na značaju i smatram da su promjene vidljive", zaključila je Radovićeva.

Medicinski tehničar u Službi za medicinsku mikrobiologiju Univerzitetske bolnice Foča Željko Vuković rekao je da najbitniji odnos prema pacijentu.

"Ovo je jako human poziv, sa dosta odgovornosti, dosta emocija i dosta pažnje. Morate imati dosta volje i energije da biste se bavili ovim poslom. Poziv medicinskih sestara i tehničara ne poštuje se u društvu koliko bi trebalo, ali nama su najbitniji pacijenti i odnos prema njima", rekao je Vuković.

Današnja akcija u kojoj su učestvovali i studenti Medicinskog fakulteta privukla je veliki broj građana koji su iskoristili priliku da prekontrolišu zdravlje.

Komentari / 0

Ostavite komentar