Ух, како је моћан овај састав Аргентинаца!

Тата не зна кога да остави по страни - Агуера, Тевеза или Игуаина? Тата, Тата, ти и твоје слатке муке... Гаучоси ипак без Паула Дибале и Маурија Икардија...

Фудбал 12.05.2015 | 22:20
Ух, како је моћан овај састав Аргентинаца!

За разлику од највећег супарника Карлоса Дунге, који је по повратку на место селектора Бразила најавио промене и спровео их у дело, диригент аргентинске репрезентације Херардо Мартино није желео да се коцка, већ се одлучио за проверене снаге.

Мартино одлучио се да верност укаже свим стандардним првотимцима, а свакако највеће изненађење на проширеном списку од 30 имена јесте дефанзивац Милтон Каско, који је добрим играма у дресу Татиног бившег клуба Њуелса добио поверење и позив да буде у саставу. На шири списак уврштена су још тројица фудбалера који за хлеб зарађују управо у домовини - попут Максија Родригеза, Федерика Манкуеља и Фернанда Гага.

Према најавама аргентинских медија, Мартино ће коначни списак за Копа Америка објавити тачно 1. јуна, када ће седморица играча морати да се опросте од тима са националним грбом на дресу.

Како сада ствари стоје, Тата неће имати превише брига ко ће му носити игру, бар што се тиче позиција голмана, одбране и везног реда, а како пишу сви угледни сајтови у Аргентини, Мартино се налази на слатким мукама, јер просто не зна како ће да састави коначни списак нападача. На њему се тренутно налазе Лионел Меси, Серхио Агуеро, Гонзало Игуаин и Карлос Тевез. Најбољи фудбалер Барселоне и можда најбољи на свету у овом тренутку је сигуран путник за Чиле, где ће се одржати турнир, док је право питање који ће ас из трилинга Агуеро - Игуаин - Тевез добити захвалницу.

У неким најавама, постоји велика могућност да се Мартино одлучи да једног играча из везног реда остави по страни, само како би на првенству Америке имао све расположиве нападачке снаге! Замислите само тај квартет на делу...

Аргентина ће такмичења на Копа Америка започети у суботу, 13. јуна, против Парагваја. Три дана касније састаје се са Уругвајем, да би завршну утакмицу групне фазе одиграла са Јамајком 20. јуна.

Ево и како изгледа проширени списак:

Голмани: Серхио Ромеро (Сампдорија), Нахуел Гузман (Тигрес), Мариано Андухар (Наполи), Агустин Маркезин (Сантос Лагуна).

Одбрана: Пабло Забалета (Ман. Сити), Факундо Ронкаља (Ђеноа), Езекијел Гарај (Зенит), Мартин Демикелис (Ман. Сити), Николас Отаменди (Валенсија), Федерико Фернандез (Свонси), Маркос Рохо (Ман. Јунајтед), Милтон Каско (Њуелс Олд Бојс), Лукас Орбан (Валенсија).

Везни ред: Хавијер Маскерано (Барселона), Лукас Биљиа (Лацио), Евер Банега (Севиља), Роберто Переира (Јувентус), Фернандо Гаго (Бока Јуниорс), Анхел Ди Марија (Ман. Јунајтед), Федерико Манкуељо (Индепендијенте), Макси Родригез (Њуелс Олд Бојс), Енцо Перез (Валенсија), Ерик Ламела (Тотенхем), Хавијер Пасторе (ПСЖ), Николас Гаитан (Бенфика).

Напад: Лионел Меси (Барселона), Серхио Агуеро (Ман. Сити), Карлос Тевез (Јувентус), Езекијел Лавеци (ПСЖ), Гонзало Игуаин (Наполи)

Коментари / 0

Оставите коментар