Uh, kako je moćan ovaj sastav Argentinaca!

Tata ne zna koga da ostavi po strani - Aguera, Teveza ili Iguaina? Tata, Tata, ti i tvoje slatke muke... Gaučosi ipak bez Paula Dibale i Maurija Ikardija...

Fudbal 12.05.2015 | 22:20
Uh, kako je moćan ovaj sastav Argentinaca!

Za razliku od najvećeg suparnika Karlosa Dunge, koji je po povratku na mesto selektora Brazila najavio promene i sproveo ih u delo, dirigent argentinske reprezentacije Herardo Martino nije želeo da se kocka, već se odlučio za proverene snage.

Martino odlučio se da vernost ukaže svim standardnim prvotimcima, a svakako najveće iznenađenje na proširenom spisku od 30 imena jeste defanzivac Milton Kasko, koji je dobrim igrama u dresu Tatinog bivšeg kluba Njuelsa dobio poverenje i poziv da bude u sastavu. Na širi spisak uvrštena su još trojica fudbalera koji za hleb zarađuju upravo u domovini - poput Maksija Rodrigeza, Federika Mankuelja i Fernanda Gaga.

Prema najavama argentinskih medija, Martino će konačni spisak za Kopa Amerika objaviti tačno 1. juna, kada će sedmorica igrača morati da se oproste od tima sa nacionalnim grbom na dresu.

Kako sada stvari stoje, Tata neće imati previše briga ko će mu nositi igru, bar što se tiče pozicija golmana, odbrane i veznog reda, a kako pišu svi ugledni sajtovi u Argentini, Martino se nalazi na slatkim mukama, jer prosto ne zna kako će da sastavi konačni spisak napadača. Na njemu se trenutno nalaze Lionel Mesi, Serhio Aguero, Gonzalo Iguain i Karlos Tevez. Najbolji fudbaler Barselone i možda najbolji na svetu u ovom trenutku je siguran putnik za Čile, gde će se održati turnir, dok je pravo pitanje koji će as iz trilinga Aguero - Iguain - Tevez dobiti zahvalnicu.

U nekim najavama, postoji velika mogućnost da se Martino odluči da jednog igrača iz veznog reda ostavi po strani, samo kako bi na prvenstvu Amerike imao sve raspoložive napadačke snage! Zamislite samo taj kvartet na delu...

Argentina će takmičenja na Kopa Amerika započeti u subotu, 13. juna, protiv Paragvaja. Tri dana kasnije sastaje se sa Urugvajem, da bi završnu utakmicu grupne faze odigrala sa Jamajkom 20. juna.

Evo i kako izgleda prošireni spisak:

Golmani: Serhio Romero (Sampdorija), Nahuel Guzman (Tigres), Mariano Anduhar (Napoli), Agustin Markezin (Santos Laguna).

Odbrana: Pablo Zabaleta (Man. Siti), Fakundo Ronkalja (Đenoa), Ezekijel Garaj (Zenit), Martin Demikelis (Man. Siti), Nikolas Otamendi (Valensija), Federiko Fernandez (Svonsi), Markos Roho (Man. Junajted), Milton Kasko (Njuels Old Bojs), Lukas Orban (Valensija).

Vezni red: Havijer Maskerano (Barselona), Lukas Biljia (Lacio), Ever Banega (Sevilja), Roberto Pereira (Juventus), Fernando Gago (Boka Juniors), Anhel Di Marija (Man. Junajted), Federiko Mankueljo (Independijente), Maksi Rodrigez (Njuels Old Bojs), Enco Perez (Valensija), Erik Lamela (Totenhem), Havijer Pastore (PSŽ), Nikolas Gaitan (Benfika).

Napad: Lionel Mesi (Barselona), Serhio Aguero (Man. Siti), Karlos Tevez (Juventus), Ezekijel Laveci (PSŽ), Gonzalo Iguain (Napoli)

Komentari / 0

Ostavite komentar