Објављен снимак акције у Куманову

Македонска полиција објавила је снимак акције у Куманову током које је неутралисана група терориста.

Регион 12.05.2015 | 08:31
Објављен снимак акције у Куманову

На снимку се виде припадници полиције у акцији, уличне борбе, као и заробљавање неколицине терориста. Такође се виде и места најжешћих сукоба са терористима и заплењено оружје.

У суботу је током читавог дана трајао сукоб македонске полиције и наоружане групе која се супротстављала пуцњима из аутоматског оружја, снајпера и гранатама.

Полицијска акција у Куманову трајала је готово 30 сати.

Помоћник министра унутрашњих послова Иво Котевски је рекао да је полиција пронашла тела 14 терориста у униформама.

„МУП ради на идентификовању погинулих терориста. Терористичка група је бројала више од 40 људи, а терористи су планирали нападе на македонске институције“, изјавио је Котевски.

Трагови бојног поља у кумановском насељу Диво на све стране - гареж, чауре, порушене куће, разбијени кровови, изрешетани зидови, врата и прозори.

Осумњичени за организовање терористичке групе која се сукобила са полицијом у Куманову нису познати само по командовању паравојним формацијама у региону.

Они се блиско повезују и са појединим албанским политилчарима са Косова и Македоније, пренела је Радио-телевизија Србије

Иво Котевски навео је да су лидери групе која је откривена у Куманову Мухамед Краснићи, такозвани "Командант Малишева", Мирсад Ндрецај – "Командант НАТО", Сами Ушкини – "Командант Соколи", Бег Ризај – "Командант Бегу" и Деме Шеху – "Јунику", сва петорица са Косова.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мисирац

12.05.2015 08:13

Пустите команданта Легију да то заврси и Боцу Медица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.05.2015 08:14

Одличан је морал македноске полиције.Свака част. Са терористима имају само два могућа рјешења, или да буду ликвидарини у борби или да добију доживотну робију.Такви се никада не могу дозвати памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

12.05.2015 08:20

Није требало бити заробљених,да буду опомена следећим манијацима.

ОДГОВОРИТЕ