Волков први иде из Партизана!

Дупла круна, па да се растајемо! „Откако сам 2011. стигао из Шерифа освојио сам две титуле и ово ће ми бити трећа, али немам Куп Србије. Зато сам изузетно мотивисан да освојим и тај пехар“, каже леви бек црно-белих.

Фудбал 12.05.2015 | 14:20
Волков први иде из Партизана!

Прво титула, затим Куп, после тога - реконструција тима. А како сад ствари стоје у екипи Партизана која ће на лето покушати да оствари трећи пласман у Лигу шампиона неће бити Владимира Волкова.

Дугогодишњем левом беку црно-белих у јуну истиче уговор са клубом из Хумске 1 и предстојећи прелазни рок и он види као шансу да се још једном опроба у иностранству, пошто је већину циљева са Парним ваљком остварио.

Остао му је само још један.
„Откако сам 2011. стигао из молдавског Шерифа освојио сам две титуле првака и ово ће ми бити трећа, али немам Куп Србије. Зато сам изузетно мотивисан да освојим и тај пехар и да боравак међу црно-белима уобличим дуплом круном. Био би то печат на мандат у Партизану и врхунац моје каријере. Поготову би било лепо да се од клуба опростим са два трофеја, јер ми завршетком сезоне истиче уговор, ни са ким из руководства нисам разговарао о продужетку и све иде ка томе да ћемо се растати. А кад се већ растајемо нека то буде у слављеничком расположењу“, каже репрезенаттивац Црне Горе у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Волков је до сада подизао шампионски пехар у прве две сезоне боравка у клубу (2012. и 2013) и прву следећу прилику имаће у среду вече, јер је Партизану довољан и бод на гостовању Напретку да врати круну у Хумску 1.
„Стварно би морало да се деси чудо да не освојимо титулу. Атмосфера у екипи је сјајна, признајемо да нас је обрадовао пораз Црвене звезде на Бановом брду, али само у смислу чињенице да смо сад само бод до пехара. Ако не освојимо тај један поен у наредне три утакмице... Верујем, ипак, да ћемо већ у Крушевцу бити шампиони“.

Тако ће се на неки начин поновити историја, јер је прву од шест везаних титула у периоду од 2008. до 2013. клуб из Хумске 1 освојио управо под Баглдалом, кад је голом Ламина Дијаре славио 1:0.
„Тако се наместило да и сад имамо шансу да добру сезону, у којој смо учествовали и на достојанствен начин представљали наш фудбал у Лиги Европе, завршимо на месту које је Гробарима остало у лепом сећању. Искрен да будем, очекујем да веће славље буде против Новог Пазара, у наредном првенственом колу на нашем стадиону“.

Открио је Волков и разлоге због чега прижељкује такав сценарио.
„Наравно да ћемо се трудити да победом над Напретком осигурамо наслов, али Хумска 1 је наша кућа и ту би требало да се радујемо. Ту ће да буде права фешта. Прву титулу у Партизану славио сам пред празним трибинама кад је тренер био Аврам Грант, наредну кад је Група ЈНА свирала испод јужне трибине док је шеф струке био Вук Рашовић и сигуран сам да ће се људи из клуба постарати да обезбеде леп угођај публици у недељу. А ми играчи ћемо ту последњу утакмицу сезоне на домаћем терену одиграти за нашу душу“.

На крају, Владимир Волков није желео да коментарише казну Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије која га је због изјава после 148. вечитог дербија на рачун судије Милорада Мажића санкционисала 100.000 динара:
„Казну још нисам добио и не знам за шта ме тачно терете. Кад допис буде званично стигао на адресу клуба бићу у прилици да кажем нешто више“.

Коментари / 0

Оставите коментар