Volkov prvi ide iz Partizana!

Dupla kruna, pa da se rastajemo! „Otkako sam 2011. stigao iz Šerifa osvojio sam dve titule i ovo će mi biti treća, ali nemam Kup Srbije. Zato sam izuzetno motivisan da osvojim i taj pehar“, kaže levi bek crno-belih.

Fudbal 12.05.2015 | 14:20
Volkov prvi ide iz Partizana!

Prvo titula, zatim Kup, posle toga - rekonstrucija tima. A kako sad stvari stoje u ekipi Partizana koja će na leto pokušati da ostvari treći plasman u Ligu šampiona neće biti Vladimira Volkova.

Dugogodišnjem levom beku crno-belih u junu ističe ugovor sa klubom iz Humske 1 i predstojeći prelazni rok i on vidi kao šansu da se još jednom oproba u inostranstvu, pošto je većinu ciljeva sa Parnim valjkom ostvario.

Ostao mu je samo još jedan.
„Otkako sam 2011. stigao iz moldavskog Šerifa osvojio sam dve titule prvaka i ovo će mi biti treća, ali nemam Kup Srbije. Zato sam izuzetno motivisan da osvojim i taj pehar i da boravak među crno-belima uobličim duplom krunom. Bio bi to pečat na mandat u Partizanu i vrhunac moje karijere. Pogotovu bi bilo lepo da se od kluba oprostim sa dva trofeja, jer mi završetkom sezone ističe ugovor, ni sa kim iz rukovodstva nisam razgovarao o produžetku i sve ide ka tome da ćemo se rastati. A kad se već rastajemo neka to bude u slavljeničkom raspoloženju“, kaže reprezenattivac Crne Gore u razgovoru za MOZZART Sport.

Volkov je do sada podizao šampionski pehar u prve dve sezone boravka u klubu (2012. i 2013) i prvu sledeću priliku imaće u sredu veče, jer je Partizanu dovoljan i bod na gostovanju Napretku da vrati krunu u Humsku 1.
„Stvarno bi moralo da se desi čudo da ne osvojimo titulu. Atmosfera u ekipi je sjajna, priznajemo da nas je obradovao poraz Crvene zvezde na Banovom brdu, ali samo u smislu činjenice da smo sad samo bod do pehara. Ako ne osvojimo taj jedan poen u naredne tri utakmice... Verujem, ipak, da ćemo već u Kruševcu biti šampioni“.

Tako će se na neki način ponoviti istorija, jer je prvu od šest vezanih titula u periodu od 2008. do 2013. klub iz Humske 1 osvojio upravo pod Bagldalom, kad je golom Lamina Dijare slavio 1:0.
„Tako se namestilo da i sad imamo šansu da dobru sezonu, u kojoj smo učestvovali i na dostojanstven način predstavljali naš fudbal u Ligi Evrope, završimo na mestu koje je Grobarima ostalo u lepom sećanju. Iskren da budem, očekujem da veće slavlje bude protiv Novog Pazara, u narednom prvenstvenom kolu na našem stadionu“.

Otkrio je Volkov i razloge zbog čega priželjkuje takav scenario.
„Naravno da ćemo se truditi da pobedom nad Napretkom osiguramo naslov, ali Humska 1 je naša kuća i tu bi trebalo da se radujemo. Tu će da bude prava fešta. Prvu titulu u Partizanu slavio sam pred praznim tribinama kad je trener bio Avram Grant, narednu kad je Grupa JNA svirala ispod južne tribine dok je šef struke bio Vuk Rašović i siguran sam da će se ljudi iz kluba postarati da obezbede lep ugođaj publici u nedelju. A mi igrači ćemo tu poslednju utakmicu sezone na domaćem terenu odigrati za našu dušu“.

Na kraju, Vladimir Volkov nije želeo da komentariše kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije koja ga je zbog izjava posle 148. večitog derbija na račun sudije Milorada Mažića sankcionisala 100.000 dinara:
„Kaznu još nisam dobio i ne znam za šta me tačno terete. Kad dopis bude zvanično stigao na adresu kluba biću u prilici da kažem nešto više“.

Komentari / 0

Ostavite komentar