КЛС: Партизан и Звезда сигурно до 5-0!

Кошаркаши Партизана победили су Војводину у Новом Саду са 79:61 у оквиру петог кола Суперлиге Србије. Кошаркаши Црвене звезде остварили су пети тријумф у Суперлиги Србије пошто су у петом колу победили ФМП са 81:69.

Кошарка 11.05.2015 | 20:00
КЛС: Партизан и Звезда сигурно до 5-0!

’Црно-бели’ су тако остварили пети тријумф у Суперлиги, после којег су остали на подели прве позиције са Црвеном звездом.

Новосађани су, с друге стране, доживели други пораз, али су остали на трећем месту са скором 3/2.

Изабраници Душка Вујошевића су сјајно ушли у меч, направили су серију 13:0, а иако се Војводина пробудила у другој четвртини више није могла. Домаћи тим је у појединим тренуцима у другом полувремену успевао да припрети, али су ’црно-бели’ у последњих десет минута били веома расположени и лако су уписали веома убедљив тријумф.

Партизан, који је играо без Александра Павловића, до победе је предводио Драган Милосављевић са 15 поена, Никола Милутинов је одао 12 поена и шест скокова, а Михајло Андриж 11 поена. Двоцифрени учинак имао је и Милан Мачван, који је уписао десет поена и шест скокова.

Код Војводине, Светозар Поповић је имао 11 поена, један више од Марка Радоњића.

Партизан је силовито кренуо у Новом Саду и домаћи тим није имао решење за расположене госте који су играли без Александра Павловића. 'Црно-бели' су за мање од три минута направили серију 9:0 преко Мурића, Милутинова и Милосављевића, што је Новосађане натерало да траже тајм-аут.

Међутим, гости су само наставили низ после паузе, њихова серија је трајала до 13:0, када је Јеремић погодио прве поене за Војводину. Партизан је наставио у истом ритму у одржавао је двоцифрену предност, али је домаћи тим заиграо за нијансу ангажованије, па су и пришли на минус девет. Међутим, пад у игри изабраника Душка Вујошевића је трајао само кратко, па су они на први одмор отишли са 13 поена предности (27:14).

Партизан је у другом периоду одржавао предност, али је Војводина успела да му припрети. У једном тренутку је пришла на минус седам (37:30), а до краја првог полувремена успела је да остане на једноцифреном минусу - 45:37.

Новосађани су заиграли ангажованије у наставку и успели су да у прва четири минута другог полувремена приђу на три поена разлике (47:44), али су својим грешкама омогућили Партизану да поново повећа предност до 53:44. 'Црно-бели' су од тада били сигурни, брзо су вратили двоцифрену предност, која је пред последњи период износила 14 поена (61:47).

Партизан је своју надмоћ над Војводином посебно показао у последњој четвртини, када је само повећавао своју предност, да би четири минута пре краја она прешла 20 поена - 74:53.

Изабраници Дејана Радоњића су тако задржали максимални скор, па деле челну позицију са Партизаном који такође има пет победа.

ФМП је доживео трећи пораз, после којег има скор 2/3 на четвртом месту табеле после некомплетног кола.

После изједначеног почетка утакмице, Звезда је преко Вилијамса и Марјановића стигла до предности од 9:4. Гости су се вратили, брзо су пришли на 11:10, али су 'црвено-бели' посебно захваљујући Марјановићу поново успели да се одвоје (19:10), а потом и дођу до двоцифрене предности (22:12) поенима Дангубића.

Изабраници Дејана Радоњића су у последњим тренуцима првог периода одиграли помало декоцентрисано, што је резултирало лаким поенима Гудурића и одласком на одмор са само плус шест (22:16).

Звезда је у другој четвртини одржавала предност, али никако није могла да се осетније одвоји. Ипак, 'црвено-бели' су на тренутке играли и атрактивно, што се посебно видело код асистенције Марјановића из рекета за Митровића, који је потом закуцао. Од тада, ФМП је претио и коначно у последњем минуту четвртине тројком Човића изједначио - 37:37, а тим резултатом се и отишло на одмор.

У другом полувремену, 'црвено-бели' су успели да успоставе контролу над утакмицом. Постепено су повећавали предност, која је у 26. минуту утакмице поново била двоцифрена - 54:44. Домаћи тим је у једном тренутку имао и плус 15, а иако је ФМП у појединим тренуцима претио, Радоњићеви играчи им нису дозволили да се приближе.

’Црвено-бели’ су у последњој четвртини играли топло-хладно, али изабраници Милана Гуровића нису имали снаге за преокрет, па је Звезда лако уписала нови тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар