KLS: Partizan i Zvezda sigurno do 5-0!

Košarkaši Partizana pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu sa 79:61 u okviru petog kola Superlige Srbije. Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su peti trijumf u Superligi Srbije pošto su u petom kolu pobedili FMP sa 81:69.

Košarka 11.05.2015 | 20:00
KLS: Partizan i Zvezda sigurno do 5-0!

’Crno-beli’ su tako ostvarili peti trijumf u Superligi, posle kojeg su ostali na podeli prve pozicije sa Crvenom zvezdom.

Novosađani su, s druge strane, doživeli drugi poraz, ali su ostali na trećem mestu sa skorom 3/2.

Izabranici Duška Vujoševića su sjajno ušli u meč, napravili su seriju 13:0, a iako se Vojvodina probudila u drugoj četvrtini više nije mogla. Domaći tim je u pojedinim trenucima u drugom poluvremenu uspevao da pripreti, ali su ’crno-beli’ u poslednjih deset minuta bili veoma raspoloženi i lako su upisali veoma ubedljiv trijumf.

Partizan, koji je igrao bez Aleksandra Pavlovića, do pobede je predvodio Dragan Milosavljević sa 15 poena, Nikola Milutinov je odao 12 poena i šest skokova, a Mihajlo Andriž 11 poena. Dvocifreni učinak imao je i Milan Mačvan, koji je upisao deset poena i šest skokova.

Kod Vojvodine, Svetozar Popović je imao 11 poena, jedan više od Marka Radonjića.

Partizan je silovito krenuo u Novom Sadu i domaći tim nije imao rešenje za raspoložene goste koji su igrali bez Aleksandra Pavlovića. 'Crno-beli' su za manje od tri minuta napravili seriju 9:0 preko Murića, Milutinova i Milosavljevića, što je Novosađane nateralo da traže tajm-aut.

Međutim, gosti su samo nastavili niz posle pauze, njihova serija je trajala do 13:0, kada je Jeremić pogodio prve poene za Vojvodinu. Partizan je nastavio u istom ritmu u održavao je dvocifrenu prednost, ali je domaći tim zaigrao za nijansu angažovanije, pa su i prišli na minus devet. Međutim, pad u igri izabranika Duška Vujoševića je trajao samo kratko, pa su oni na prvi odmor otišli sa 13 poena prednosti (27:14).

Partizan je u drugom periodu održavao prednost, ali je Vojvodina uspela da mu pripreti. U jednom trenutku je prišla na minus sedam (37:30), a do kraja prvog poluvremena uspela je da ostane na jednocifrenom minusu - 45:37.

Novosađani su zaigrali angažovanije u nastavku i uspeli su da u prva četiri minuta drugog poluvremena priđu na tri poena razlike (47:44), ali su svojim greškama omogućili Partizanu da ponovo poveća prednost do 53:44. 'Crno-beli' su od tada bili sigurni, brzo su vratili dvocifrenu prednost, koja je pred poslednji period iznosila 14 poena (61:47).

Partizan je svoju nadmoć nad Vojvodinom posebno pokazao u poslednjoj četvrtini, kada je samo povećavao svoju prednost, da bi četiri minuta pre kraja ona prešla 20 poena - 74:53.

Izabranici Dejana Radonjića su tako zadržali maksimalni skor, pa dele čelnu poziciju sa Partizanom koji takođe ima pet pobeda.

FMP je doživeo treći poraz, posle kojeg ima skor 2/3 na četvrtom mestu tabele posle nekompletnog kola.

Posle izjednačenog početka utakmice, Zvezda je preko Vilijamsa i Marjanovića stigla do prednosti od 9:4. Gosti su se vratili, brzo su prišli na 11:10, ali su 'crveno-beli' posebno zahvaljujući Marjanoviću ponovo uspeli da se odvoje (19:10), a potom i dođu do dvocifrene prednosti (22:12) poenima Dangubića.

Izabranici Dejana Radonjića su u poslednjim trenucima prvog perioda odigrali pomalo dekocentrisano, što je rezultiralo lakim poenima Gudurića i odlaskom na odmor sa samo plus šest (22:16).

Zvezda je u drugoj četvrtini održavala prednost, ali nikako nije mogla da se osetnije odvoji. Ipak, 'crveno-beli' su na trenutke igrali i atraktivno, što se posebno videlo kod asistencije Marjanovića iz reketa za Mitrovića, koji je potom zakucao. Od tada, FMP je pretio i konačno u poslednjem minutu četvrtine trojkom Čovića izjednačio - 37:37, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, 'crveno-beli' su uspeli da uspostave kontrolu nad utakmicom. Postepeno su povećavali prednost, koja je u 26. minutu utakmice ponovo bila dvocifrena - 54:44. Domaći tim je u jednom trenutku imao i plus 15, a iako je FMP u pojedinim trenucima pretio, Radonjićevi igrači im nisu dozvolili da se približe.

’Crveno-beli’ su u poslednjoj četvrtini igrali toplo-hladno, ali izabranici Milana Gurovića nisu imali snage za preokret, pa je Zvezda lako upisala novi trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar