Нишлије не доносите бомбе у станицу!

Нишка полиција апелује на грађане да не доносе сами у просторије полиције бомбе које желе предати у поступку легализације оружја, већ да их само пријаве МУП-у Србије чији ће их стручњаци од њих прузети.

Србија 11.05.2015 | 19:50
Нишлије не доносите бомбе у станицу!

- Довољно је само да се обрате Полицијској управи или полицијским станицама а наше колеге ће доћи до њих и преузети их на један безбедан начин. До сада је предато 15 бомби од којих су у два случаја грађани сами донели елскплозивне направе у просторије полиције а остале су преузете на терену - каже инспектор за послове оружја у нишкој полицији Данијела Живић.

Од почетка легализације 4.марта, у Нишу је предато 80 комада разног оружја, међу којим је највише ловачких карабина и већа количина разне муниције.

- Врло смо задовољни одзивом. Количина предатог оружја се стално мења и очекујемо да буде још већа. До 4.јуна, до када траје легализација, грађани и правна лица могу да поднесу захтеве Полицијској управи и полицијским станицама и испоставама. Може се поднети захтев за регистрацију оружја а могу извршити предају оружја које су држали без одобрења. Свако ко донесе оружје није дужан да достави доказ о пореклу оружја, нити ће имати било какве законске последице због држања непријављеног оружја - каже Живићева.

На подручју ПУ Ниш око 60.000 грађана има регистровано оружје. Инфо пултови о легализацији оружја биће постављени 12.маја у Алексинцу на Тргу Момчила Поповића и 13. маја у Сврљигу у Хаџићевој улици од 12 до 14 часова.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар