Nišlije ne donosite bombe u stanicu!

Niška policija apeluje na građane da ne donose sami u prostorije policije bombe koje žele predati u postupku legalizacije oružja, već da ih samo prijave MUP-u Srbije čiji će ih stručnjaci od njih pruzeti.

Srbija 11.05.2015 | 19:50
Nišlije ne donosite bombe u stanicu!

- Dovoljno je samo da se obrate Policijskoj upravi ili policijskim stanicama a naše kolege će doći do njih i preuzeti ih na jedan bezbedan način. Do sada je predato 15 bombi od kojih su u dva slučaja građani sami doneli elskplozivne naprave u prostorije policije a ostale su preuzete na terenu - kaže inspektor za poslove oružja u niškoj policiji Danijela Živić.

Od početka legalizacije 4.marta, u Nišu je predato 80 komada raznog oružja, među kojim je najviše lovačkih karabina i veća količina razne municije.

- Vrlo smo zadovoljni odzivom. Količina predatog oružja se stalno menja i očekujemo da bude još veća. Do 4.juna, do kada traje legalizacija, građani i pravna lica mogu da podnesu zahteve Policijskoj upravi i policijskim stanicama i ispostavama. Može se podneti zahtev za registraciju oružja a mogu izvršiti predaju oružja koje su držali bez odobrenja. Svako ko donese oružje nije dužan da dostavi dokaz o poreklu oružja, niti će imati bilo kakve zakonske posledice zbog držanja neprijavljenog oružja - kaže Živićeva.

Na području PU Niš oko 60.000 građana ima registrovano oružje. Info pultovi o legalizaciji oružja biće postavljeni 12.maja u Aleksincu na Trgu Momčila Popovića i 13. maja u Svrljigu u Hadžićevoj ulici od 12 do 14 časova.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar