Грађани у априлу дали 39 корисних информација

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ у априлу су регистровали 372 позива на телефонској линији "Кримоловци", од којих је 39, заједно са извјештајима, прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по четири је поступала и Агенција.

Босна и Херцеговина 11.05.2015 | 16:41
Грађани у априлу дали 39 корисних информација

Из Сипе је саопштено да је прошлог мјесеца од грађана примљено 39 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на неовлашћени промет дрогама и тероризам.

У априлу је пристигло 39 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним путем "Кримоловаца".

На основу овога утврђено је да је поступање по наведеним информацијама резултирало подношењем надлежним тужилаштвима једног извјештаја о почињеном кривичном дјелу и једне прекршајне пријаве.

Припадници Сипе дали су 145 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" - 080 020 505.

Коментари / 0

Оставите коментар