Građani u aprilu dali 39 korisnih informacija

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u aprilu su registrovali 372 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 39, zajedno sa izvještajima, proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po četiri je postupala i Agencija.

Bosna i Hercegovina 11.05.2015 | 16:41
Građani u aprilu dali 39 korisnih informacija

Iz Sipe je saopšteno da je prošlog mjeseca od građana primljeno 39 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašćeni promet drogama i terorizam.

U aprilu je pristiglo 39 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem "Krimolovaca".

Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima jednog izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i jedne prekršajne prijave.

Pripadnici Sipe dali su 145 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.

Komentari / 0

Ostavite komentar