Шалке дао отказ двојици играча!

Немачки Шалке неочекивано је отпустио двојицу првотимаца после пораза од Келна (2:0) у недељу у Бундслиги.

Фудбал 12.05.2015 | 16:20
Шалке дао отказ двојици играча!

Тим Роберта ди Матеа је добио само четири утакмице у пролећном делу сезоне због чега је испао из борбе за место у Лиги шампиона.

Међутим, уместо да због тога без посла остане тренер, као што је то уобичајено, Шалке је отпустио двојицу првотимаца Кевин-Принца Боатенга и Сиднија Сама.

"Неки играчи ће, без обзира на уговоре, осетити последице", рекао је непосредно после меча генерални директор тима Хорст Хелт, који је наводно имао кризни састанак са тренером Ди Матеом.

Није јасно зашто су отпуштени Боатенг и Сем, двојица играча који су у чинили кичму овог тима. Међутим, ниједан од њих двојице није био стрелац ове сезоне.

Сам је, на пример, пре само годину дана потписао четворогодишњи уговор по доласку из Бајера, док је Боатенг тим појачао 2013. доласком из Милана.

Поред њих, суспендован је 25-годишњи везиста Марко Хегер, који осим што не може да игра за први тим, не може ни да тренира са екипом.

Млади крилни нападач Јулијан Дракслер је игру Шалкеа у Келну описао као једну од најгорих у последњих неколико година.

Шалке у суботу дочекује Падерборн, а неопходна му је победа јер има само два бода више од Борусије Дортмунд и Вердера, који се боре за позицију која води у Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар