Šalke dao otkaz dvojici igrača!

Nemački Šalke neočekivano je otpustio dvojicu prvotimaca posle poraza od Kelna (2:0) u nedelju u Bundsligi.

Fudbal 12.05.2015 | 16:20
Šalke dao otkaz dvojici igrača!

Tim Roberta di Matea je dobio samo četiri utakmice u prolećnom delu sezone zbog čega je ispao iz borbe za mesto u Ligi šampiona.

Međutim, umesto da zbog toga bez posla ostane trener, kao što je to uobičajeno, Šalke je otpustio dvojicu prvotimaca Kevin-Princa Boatenga i Sidnija Sama.

"Neki igrači će, bez obzira na ugovore, osetiti posledice", rekao je neposredno posle meča generalni direktor tima Horst Helt, koji je navodno imao krizni sastanak sa trenerom Di Mateom.

Nije jasno zašto su otpušteni Boateng i Sem, dvojica igrača koji su u činili kičmu ovog tima. Međutim, nijedan od njih dvojice nije bio strelac ove sezone.

Sam je, na primer, pre samo godinu dana potpisao četvorogodišnji ugovor po dolasku iz Bajera, dok je Boateng tim pojačao 2013. dolaskom iz Milana.

Pored njih, suspendovan je 25-godišnji vezista Marko Heger, koji osim što ne može da igra za prvi tim, ne može ni da trenira sa ekipom.

Mladi krilni napadač Julijan Draksler je igru Šalkea u Kelnu opisao kao jednu od najgorih u poslednjih nekoliko godina.

Šalke u subotu dočekuje Paderborn, a neophodna mu je pobeda jer ima samo dva boda više od Borusije Dortmund i Verdera, koji se bore za poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar