Гроф дао отказ у Локомотиви!

Након пораза у московском дербију од ЦСКА (3:1), Миодраг Божовић поднео је оставку на место тренера Локомотиве.

Фудбал 11.05.2015 | 18:00
Гроф дао отказ у Локомотиви!

"Локоси" су доживели пет пораза у последњих шест колам па су шансе да се пласирају у Лигу Европе свели на минимум.

"Јасно је да екипа није била у стању да одговори на захтеве челника у виду освајања титуле. Обезбеђени су нам сви услови за максималан рад и омогућило фудбалерима да се боре за врх табеле. Зато, кад се у обзир узме ситуација, одлучио сам да поднесем оставку“, поручио је популарни Гроф.

Црногорски стручњак је Локомотиву преузео почетком октобра прошле године, тим се једно време борио за место које води у Лигу шампиона, али долазак Петра Шкулетића није успео да надокнади одлазак првог стрелца тима Дамеа Ндојеа у Хал Сити.

Шансу да се пласира у Европу Локомотива ће имати пласманом у финале Купа, где ће играти против Кубања из Краснодара.

"Нисам успео да остварим себе као тренера на клупи Локомотиве, али верујем да овај клуб има светлу будућност. Држаћу палчеве играчима у финалу Купа. Хвала клубу, момцима и сарадницима из стручног штаба, као и навијачима. Свима желим срећу, Локомотива ће ми увек бити у лепом сећању", закључио је Божовић.

Божовића ће у финишу сезоне у Русији заменити Игор Черевченко, трећи тренер тима ове сезоне.

Од одласка Јурија Семина, који је водио тим 19,5 година у периоду од 1986-2005, Локомотива је заменила 14 тренера у претходној деценији, укључујући и Семина који се вратио у клуб пре пет година и првео сезону и по на старој позицији.

Локомотива је три кола пре краја Премијер лиге седма на табели са 39 бодова, осам мање од Рубина који је на позицији која води у ЛЕ.

У следећем колу дочекује управо Рубин, а потом игра два меча са Кубањом, прво у финалу Купа, а потом у ПЛ, док ће сезону окончати на гостовању новом шампиону Зениту.

Коментари / 0

Оставите коментар