Grof dao otkaz u Lokomotivi!

Nakon poraza u moskovskom derbiju od CSKA (3:1), Miodrag Božović podneo je ostavku na mesto trenera Lokomotive.

Fudbal 11.05.2015 | 18:00
Grof dao otkaz u Lokomotivi!

"Lokosi" su doživeli pet poraza u poslednjih šest kolam pa su šanse da se plasiraju u Ligu Evrope sveli na minimum.

"Jasno je da ekipa nije bila u stanju da odgovori na zahteve čelnika u vidu osvajanja titule. Obezbeđeni su nam svi uslovi za maksimalan rad i omogućilo fudbalerima da se bore za vrh tabele. Zato, kad se u obzir uzme situacija, odlučio sam da podnesem ostavku“, poručio je popularni Grof.

Crnogorski stručnjak je Lokomotivu preuzeo početkom oktobra prošle godine, tim se jedno vreme borio za mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali dolazak Petra Škuletića nije uspeo da nadoknadi odlazak prvog strelca tima Damea Ndojea u Hal Siti.

Šansu da se plasira u Evropu Lokomotiva će imati plasmanom u finale Kupa, gde će igrati protiv Kubanja iz Krasnodara.

"Nisam uspeo da ostvarim sebe kao trenera na klupi Lokomotive, ali verujem da ovaj klub ima svetlu budućnost. Držaću palčeve igračima u finalu Kupa. Hvala klubu, momcima i saradnicima iz stručnog štaba, kao i navijačima. Svima želim sreću, Lokomotiva će mi uvek biti u lepom sećanju", zaključio je Božović.

Božovića će u finišu sezone u Rusiji zameniti Igor Čerevčenko, treći trener tima ove sezone.

Od odlaska Jurija Semina, koji je vodio tim 19,5 godina u periodu od 1986-2005, Lokomotiva je zamenila 14 trenera u prethodnoj deceniji, uključujući i Semina koji se vratio u klub pre pet godina i prveo sezonu i po na staroj poziciji.

Lokomotiva je tri kola pre kraja Premijer lige sedma na tabeli sa 39 bodova, osam manje od Rubina koji je na poziciji koja vodi u LE.

U sledećem kolu dočekuje upravo Rubin, a potom igra dva meča sa Kubanjom, prvo u finalu Kupa, a potom u PL, dok će sezonu okončati na gostovanju novom šampionu Zenitu.

Komentari / 0

Ostavite komentar