Да ли је ФСС уопште казнио Звезду и Партизан?!

"Вечити" београдски ривали Црвена звезда и Партизан добили су веома благе казне за нереде који су се догодили на 148. дербију 25. априла.

Фудбал 11.05.2015 | 22:00
Да ли је ФСС уопште казнио Звезду и Партизан?!

На стадиону "Рајко Митић" почетак меча је каснио пола сата због туче навијача и полиције на источној и северној трибини, повређено је на десетине људи, те причињена велика штета.

Међутим, Дисциплинска комисија ФСС је утврдила да клубови нису могли да ураде више од онога што јесу, да је обезбеђен довољан број редара, али да су ствари биле ван њихове моћи.

Тако је Звезда, иако организатор меча, кажњена само једном утакмицом пред празним трибинама, што је већ одрадила против Рада пре седам дана, док је Партизан кажњен са пола милиона динара.

ФСС је после дербија издао саопштење у којем жали за оним што се догодило те позвао на реакцију како се слично више не би догодило, али је сам пропустио да реагује.

"Проблем са хулиганима мора да се решава на вишем нивоу. Шта редари у маркерима за дневницу од 1.000 динара могу да учине са руљом која дивља 45 минута на трибини? Да је УЕФА одлучивала, казна би била много драстичнија, али понављам да смо ми свесни колико су клубови немоћни у спречавању хулиганизма. Држава мора да помогне драстичнијим мерама. Уосталом, клубови сами тврде да казне са којима се суоче не значе да се проблем неће поновити. Последњи дерби је највећи доказ ове теорије. Можда би ове последње одлуке Дисциплинске комисије требало тумачити и као неку врсту упозорења да вишемесечне суспензије терена или милионске казне у динарима, једноставно, не решавају проблем", објашњава одлуку ФСС председник Дисциплинске комисије Жарко Стевановић у изјави за "Вечерње новости".

Нема сумње да ће хулигани, једна од рак рана нашег фудбала, ову схватити као поруку да могу да раде шта год желе на стадиону, јер за то неће бити прописно кажњени.

А све то ће наша деца и даље да гледају из првих редова, док родитељи потпуно не престану да их доводе да гледају фудбал.

Коментари / 0

Оставите коментар