Da li je FSS uopšte kaznio Zvezdu i Partizan?!

"Večiti" beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan dobili su veoma blage kazne za nerede koji su se dogodili na 148. derbiju 25. aprila.

Fudbal 11.05.2015 | 22:00
Da li je FSS uopšte kaznio Zvezdu i Partizan?!

Na stadionu "Rajko Mitić" početak meča je kasnio pola sata zbog tuče navijača i policije na istočnoj i severnoj tribini, povređeno je na desetine ljudi, te pričinjena velika šteta.

Međutim, Disciplinska komisija FSS je utvrdila da klubovi nisu mogli da urade više od onoga što jesu, da je obezbeđen dovoljan broj redara, ali da su stvari bile van njihove moći.

Tako je Zvezda, iako organizator meča, kažnjena samo jednom utakmicom pred praznim tribinama, što je već odradila protiv Rada pre sedam dana, dok je Partizan kažnjen sa pola miliona dinara.

FSS je posle derbija izdao saopštenje u kojem žali za onim što se dogodilo te pozvao na reakciju kako se slično više ne bi dogodilo, ali je sam propustio da reaguje.

"Problem sa huliganima mora da se rešava na višem nivou. Šta redari u markerima za dnevnicu od 1.000 dinara mogu da učine sa ruljom koja divlja 45 minuta na tribini? Da je UEFA odlučivala, kazna bi bila mnogo drastičnija, ali ponavljam da smo mi svesni koliko su klubovi nemoćni u sprečavanju huliganizma. Država mora da pomogne drastičnijim merama. Uostalom, klubovi sami tvrde da kazne sa kojima se suoče ne znače da se problem neće ponoviti. Poslednji derbi je najveći dokaz ove teorije. Možda bi ove poslednje odluke Disciplinske komisije trebalo tumačiti i kao neku vrstu upozorenja da višemesečne suspenzije terena ili milionske kazne u dinarima, jednostavno, ne rešavaju problem", objašnjava odluku FSS predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović u izjavi za "Večernje novosti".

Nema sumnje da će huligani, jedna od rak rana našeg fudbala, ovu shvatiti kao poruku da mogu da rade šta god žele na stadionu, jer za to neće biti propisno kažnjeni.

A sve to će naša deca i dalje da gledaju iz prvih redova, dok roditelji potpuno ne prestanu da ih dovode da gledaju fudbal.

Komentari / 0

Ostavite komentar