НБА плеј-оф: Клиперси близу историје, ЛеБрон за 2:2!

Кошаркаши Кливленда победили су Чикаго у гостима са 86:84 поенима ЛеБрона Џејмса у последњој секунди! Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили на свом терену Хјустон са 128:95 и тако повели са 3:1 у полуфиналу Западне конференције НБА лиге.

Кошарка 11.05.2015 | 10:00
НБА плеј-оф: Клиперси близу историје, ЛеБрон за 2:2!

Кавси тако изједначили на 2-2 у полуфиналној серији истичне конференције у НБА лиги.

Звезди Кливленда претходно није свиран фаул на улазу, али је лопта остала у поседу гостију, а Џејмсу је 1,5 секунди било сасвим довољно да из ћошка погоди за 2-2.

Меч у Јунајтед центру био је прилично изједначен. Домаћин је био знатно ослабљен неиграњем Пауа Гасола, али је Чикаго и поред тога у последњој деоници пропустио велику прилику да поведе са 3-1.

Пред старт последње четвртине Булси су имали седам поена вишка, али Кливленд је заиграо одличну одбрану и брзо је препокренуо ствари у своју корист. Таман када је деловало да ће гости мирно привести меч крају Роуз се пробудио, погодио неколико тешких шутева укључујући и једну тројку, па је поново о победнику одлучивала сама завршница.

ЛеБрон је остао миран на крају и тако узвратио на победнички кош Роуза из треће утакмице. Занимљиво је да је три вечери заредом виђен кош за победу у НБА лиги, после поена Роуза и Пирса у претходне две вечери.

Џејмс је имао повреду скочног зглоба, али је стегао зубе и меч је завршио са 25 поена, 14 скокова и 8 асистенција. 15 поена и 9 скокова имао је Мозгов, 13 и неколико важних тројки додао је Џеј Ар Смит, а Ирвинг и Томпсон убацили су по 12 поена.

У пораженом тиму, Дерик Роуз је имао 31 поен и 4 асистенције, али га је пратио само Џими Батлер са 19 поена и 5 скокова. Велики пех за Булсе било је неиграње повређеног Гасола.

Серија се сада сели у Кливленд, а шести меч биће одигран у Чикагу.

Екипу је до тријумфа предводио Деандре Џордан са 26 поена и 17 скокова. Блејк Грифин завршио је меч са 21 поеном, а Крис Пол са 15 поена и 12 асистенција.

Следећи меч игра се у уторак, а Клиперси би евентуалном победом у њему први пут у историји клуба изборили место у финалу Западне конференције.

"То није оно што желимо. Хоћемо да победимо у још девет утакмица", открио је шампионске амбиције екипе Џордан.

Хјустон је пробао да намерно фаулира Џордана, зато што он слабије изводи слободна бацања, али та стратегија није успела, пошто је центар Клиперса погодио 14 пенала из 34 покушаја. Он је у првом полувремену 28 пута ишао на линију за слободна бацања, што је рекорд плеј-офа у НБА. Претходни рекорд било је 27 пенала на Шакилу О'Нилу 2000. године.

Џејмс Харден постигао је 21 поен за Хјустон, а Тревор Ариза је додао 18. Двајт Хауард је задржан на само седам поена и шест скокова, пошто је већ после непуна четири минута игре имао два фаула.

Рокетси су се тада одлучили на тактику фаулирања Џордана и потпуно зауставили игру. Хауард је на крају изашао почетком последње четвртине због друге техничке грешке.

Коментари / 0

Оставите коментар