NBA plej-of: Klipersi blizu istorije, LeBron za 2:2!

Košarkaši Klivlenda pobedili su Čikago u gostima sa 86:84 poenima LeBrona Džejmsa u poslednjoj sekundi! Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili na svom terenu Hjuston sa 128:95 i tako poveli sa 3:1 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Košarka 11.05.2015 | 10:00
NBA plej-of: Klipersi blizu istorije, LeBron za 2:2!

Kavsi tako izjednačili na 2-2 u polufinalnoj seriji istične konferencije u NBA ligi.

Zvezdi Klivlenda prethodno nije sviran faul na ulazu, ali je lopta ostala u posedu gostiju, a Džejmsu je 1,5 sekundi bilo sasvim dovoljno da iz ćoška pogodi za 2-2.

Meč u Junajted centru bio je prilično izjednačen. Domaćin je bio znatno oslabljen neigranjem Paua Gasola, ali je Čikago i pored toga u poslednjoj deonici propustio veliku priliku da povede sa 3-1.

Pred start poslednje četvrtine Bulsi su imali sedam poena viška, ali Klivlend je zaigrao odličnu odbranu i brzo je prepokrenuo stvari u svoju korist. Taman kada je delovalo da će gosti mirno privesti meč kraju Rouz se probudio, pogodio nekoliko teških šuteva uključujući i jednu trojku, pa je ponovo o pobedniku odlučivala sama završnica.

LeBron je ostao miran na kraju i tako uzvratio na pobednički koš Rouza iz treće utakmice. Zanimljivo je da je tri večeri zaredom viđen koš za pobedu u NBA ligi, posle poena Rouza i Pirsa u prethodne dve večeri.

Džejms je imao povredu skočnog zgloba, ali je stegao zube i meč je završio sa 25 poena, 14 skokova i 8 asistencija. 15 poena i 9 skokova imao je Mozgov, 13 i nekoliko važnih trojki dodao je Džej Ar Smit, a Irving i Tompson ubacili su po 12 poena.

U poraženom timu, Derik Rouz je imao 31 poen i 4 asistencije, ali ga je pratio samo Džimi Batler sa 19 poena i 5 skokova. Veliki peh za Bulse bilo je neigranje povređenog Gasola.

Serija se sada seli u Klivlend, a šesti meč biće odigran u Čikagu.

Ekipu je do trijumfa predvodio Deandre Džordan sa 26 poena i 17 skokova. Blejk Grifin završio je meč sa 21 poenom, a Kris Pol sa 15 poena i 12 asistencija.

Sledeći meč igra se u utorak, a Klipersi bi eventualnom pobedom u njemu prvi put u istoriji kluba izborili mesto u finalu Zapadne konferencije.

"To nije ono što želimo. Hoćemo da pobedimo u još devet utakmica", otkrio je šampionske ambicije ekipe Džordan.

Hjuston je probao da namerno faulira Džordana, zato što on slabije izvodi slobodna bacanja, ali ta strategija nije uspela, pošto je centar Klipersa pogodio 14 penala iz 34 pokušaja. On je u prvom poluvremenu 28 puta išao na liniju za slobodna bacanja, što je rekord plej-ofa u NBA. Prethodni rekord bilo je 27 penala na Šakilu O'Nilu 2000. godine.

Džejms Harden postigao je 21 poen za Hjuston, a Trevor Ariza je dodao 18. Dvajt Hauard je zadržan na samo sedam poena i šest skokova, pošto je već posle nepuna četiri minuta igre imao dva faula.

Roketsi su se tada odlučili na taktiku fauliranja Džordana i potpuno zaustavili igru. Hauard je na kraju izašao početkom poslednje četvrtine zbog druge tehničke greške.

Komentari / 0

Ostavite komentar