ИТА: Интер срушио Лацио усред Рима!

Фудбалери Интера победили су Лацио у Риму са 2:1, у дербију 35. кола италијанске Серије А.

Фудбал 11.05.2015 | 09:00
ИТА: Интер срушио Лацио усред Рима!

Домаћи тим је пропустио прилику да се попне на друго место, после пораза Роме од Милана.

Лацио је остао трећи са 63 бода, једним мање од градског ривала, док је Интер прескочио Ђеноу и сада је седми са 52 бода, три мање од места које води у Лигу Европе.

Дерби у Риму био је веома занимљив, а домаћи тим је утакмицу завршио са деветорицом. Посебно је болан био црвени картон Маурисија у 24. минуту, док је у 61. минуту искључен и Маркети.

Лацио је боље почео и повео је већ у осмом минуту голом антонија Кандреве. Изједначио је Ернанес у 27. минуту, а исти играч је и донео великуз победу гостима у 84. минуту. Пре тога, Мауро Икарди је у 64. минуту промашио пенал.

Некадашњи капитен Црвене звезде и Манчестер јунајтеда Немања Видић одиграо је свих 90 минута за црно-плаве, док је на другој страни Душан Баста одиграо цео меч за Лацио.

Победу је остварила и Фиорентина која је до тријумфа против Емполија стигла головима Јосипа Иличића у четвртом и 68. минуту и Мухамеда Салаха у 57. Голове за Емполи постигли су Рикардо Сапорана у 27. минуту и Левана Мчедлидзе у 77. Фиорентина је овом победом претекла Сампдорију на петом месту Серије А и сада има 55 бодова, док је Емполи 13. са 41.

У преосталом недељном мечу Наполи се поприлично намучио против екипе Парме, која је већ испала у Серију Б.

Парма је повела преко Рафаела Паладина у деветом минуту, да би Маноло Габијадини у 28. донео Наполију изједначење. "Млекаџије" су до нове предности дошли већ у 33. минуту, а стрелац је био Кристобал Хоркера. Коначан резултат на стадиону Енио Тардини поставио је Дрис Мертенс у 72. минуту.

Наполи после овог ремија има 60 бодова и заузима четврто место, док је Парма последња, 20. са 17.

Серија А, 35. коло:

Кјево – Верона 2:2
Палермо – Аталанта 2:3
Удинезе – Сампдорија 1:4
Чезена – Саусоло 2:3
Емполи – Фиорентина 2:3
Парма – Наполи 2:2
Лацио – Интер 1:2

субота:
Јувентус – Каљари 1:1
Милан – Рома 2:1

понедељак:
Ђеноа – Торино

Коментари / 0

Оставите коментар