ITA: Inter srušio Lacio usred Rima!

Fudbaleri Intera pobedili su Lacio u Rimu sa 2:1, u derbiju 35. kola italijanske Serije A.

Fudbal 11.05.2015 | 09:00
ITA: Inter srušio Lacio usred Rima!

Domaći tim je propustio priliku da se popne na drugo mesto, posle poraza Rome od Milana.

Lacio je ostao treći sa 63 boda, jednim manje od gradskog rivala, dok je Inter preskočio Đenou i sada je sedmi sa 52 boda, tri manje od mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Derbi u Rimu bio je veoma zanimljiv, a domaći tim je utakmicu završio sa devetoricom. Posebno je bolan bio crveni karton Maurisija u 24. minutu, dok je u 61. minutu isključen i Marketi.

Lacio je bolje počeo i poveo je već u osmom minutu golom antonija Kandreve. Izjednačio je Ernanes u 27. minutu, a isti igrač je i doneo velikuz pobedu gostima u 84. minutu. Pre toga, Mauro Ikardi je u 64. minutu promašio penal.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta za crno-plave, dok je na drugoj strani Dušan Basta odigrao ceo meč za Lacio.

Pobedu je ostvarila i Fiorentina koja je do trijumfa protiv Empolija stigla golovima Josipa Iličića u četvrtom i 68. minutu i Muhameda Salaha u 57. Golove za Empoli postigli su Rikardo Saporana u 27. minutu i Levana Mčedlidze u 77. Fiorentina je ovom pobedom pretekla Sampdoriju na petom mestu Serije A i sada ima 55 bodova, dok je Empoli 13. sa 41.

U preostalom nedeljnom meču Napoli se poprilično namučio protiv ekipe Parme, koja je već ispala u Seriju B.

Parma je povela preko Rafaela Paladina u devetom minutu, da bi Manolo Gabijadini u 28. doneo Napoliju izjednačenje. "Mlekadžije" su do nove prednosti došli već u 33. minutu, a strelac je bio Kristobal Horkera. Konačan rezultat na stadionu Enio Tardini postavio je Dris Mertens u 72. minutu.

Napoli posle ovog remija ima 60 bodova i zauzima četvrto mesto, dok je Parma poslednja, 20. sa 17.

Serija A, 35. kolo:

Kjevo – Verona 2:2
Palermo – Atalanta 2:3
Udineze – Sampdorija 1:4
Čezena – Sausolo 2:3
Empoli – Fiorentina 2:3
Parma – Napoli 2:2
Lacio – Inter 1:2

subota:
Juventus – Kaljari 1:1
Milan – Roma 2:1

ponedeljak:
Đenoa – Torino

Komentari / 0

Ostavite komentar