Најмодернија дијета 2015: "Дасх дијета"

Оставите детоксикацију на неколико дана, и посветите се "Дасх дијети"!

Мода и љепота 11.05.2015 | 08:39
Најмодернија дијета 2015: "Дасх дијета"

Дасх дијета је дизајнирана да смањи крвни притисак. Ова филозофија здраве исхране је измишљена пре неколико година од стране истраживача са америчког Националног института за срце, плуц́а и хематопоетски систем. Нажалост, у то време није уживала популарност. Сада су се амерички лекари и нутриционисти вратили Дасх дијети и тврде да је управо Дасх дијета најбољи начин да скинете вишак килограма.

ДАСХ дијета - шта је то?

Пре свега, ми потпуно одустајемо од слаткиша и шец́ера и соли. Углавном се фокусирамо на посно месо и рибу, житарице, поврц́е и воц́е. Ништа ново? Ђаво је у детаљима.

Студије показују да две недеље погодно модификоване исхране снижавају холестерол и притисак! Очигледно да дијета такође штити од развоја рака, остеопорозе, дијабетеса, срчаних обољења и чак можданог удара.

ДАСХ дијета - шта јести?

Шта конзумирати у вашој ДАСХ исхрани? Основа су: хлеб, смеђи пиринач, тестенина (велики извор влакана). Ова база треба да буде укључене у сваки оброк Као што је раније поменуто, веома је важно воц́е и поврц́е. Према правилима ДАСХ дијете треба јести 4-5 пута дневно. Напомена! Потребно је да изаберете производе са најмањом количином натријума, патлиџан, грашак, зелену паприку, лук, аспарагус, тиквице, бундеве, црвену паприку, зелену салату, ананас, лубеницу, банане, боровнице, мандарине, кајсије, нектарине, јагоде, вишње, грејп, јабуке, малине, црне и црвене рибизле, брескве, поморанџе, вишње, киви и лимун.

Такође се препоручују посни млечни производи, јогурт, кефир млеко са 1 посто млечне масти 2-3 пута дневно. Комбинујте посао са задовољством и додајте оброку омиљену воц́ни јогурт.

Првенствено треба изабрати посно месо (живину) и морске рибе које су извор протеина, витамина Б, цинка и гвожђа.

Напомена - Ове производи не треба јести више од два пута дневно. Пет пута недељно можете јести шаку ораха или леблебија.

А сада листа ограничења.

Да покушамо да не једемо: путер, павлаку, масно месо, маст, бели хлеб, колаче, слане, грицкалице, прерађене производе, црвено месо, алкохолна пиц́а.

И на крају, узимајте најмање 1,5 литара воде дневно!

Изцор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар