ПЛ: Челси и Ливерпул мирољубиви!

Фудбалери Челсија и Ливерпула одиграли су нерешено 1:1, у дербију и претпоследњој утакмици 36. кола енглеске Премијер лиге.

Фудбал 10.05.2015 | 21:20
ПЛ: Челси и Ливерпул мирољубиви!

Дуел на ’Стамфорд бриџу’ обележили су голови ветерана капитена Џона Терија и Стивена Џерарда, као и деби младог Лофтус-Чика у стартној постави.

Челси је још у прошлом колу обезбедио титулу и овај меч за њих није имао резултатску важност, док се Ливерпул практично опростио од борбе за Лигу шампиона.

Екипа Брендана Роџерса сада има 62 бода на петом месту, шест мање од Манчестер јунајтеда.

Сама утакмица била је прилично мирна. Челси је боље почео и веома брзо је повео, пошто је у петом минуту Џон Тери искористио корнер и главом савладао Мињолеа за 1:0.

У наставку утакмице Ливерпул је био бољи, али није имао превише прилика за гол. Коначан резултат је, такође после корнера, поставио Стивен Џерард који је лукаво сачекао лопту на другој стативи и сместио је у мрежу.

Млади 19-годишњи играч средине терена Челсија Лофтус-Чик одиграо је сат времена на дебију у стартној псотави и показао је да поседује огроман потенцијал, пошто је био једини играч који није ниједном погрешио при додавању (27-27).

Од њега се на Стамфорд Бриџу сигурно очекује много у наредним сезонама.

Капитен Србије Бранислав Ивановић одиграо је свих 90 минута, док је Немања Матић добио заслужени одмор и заиграо је тек у последњих пола сата управо уместо Лофтус-Чика.

Коментари / 0

Оставите коментар