PL: Čelsi i Liverpul miroljubivi!

Fudbaleri Čelsija i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1, u derbiju i pretposlednjoj utakmici 36. kola engleske Premijer lige.

Fudbal 10.05.2015 | 21:20
PL: Čelsi i Liverpul miroljubivi!

Duel na ’Stamford bridžu’ obeležili su golovi veterana kapitena Džona Terija i Stivena Džerarda, kao i debi mladog Loftus-Čika u startnoj postavi.

Čelsi je još u prošlom kolu obezbedio titulu i ovaj meč za njih nije imao rezultatsku važnost, dok se Liverpul praktično oprostio od borbe za Ligu šampiona.

Ekipa Brendana Rodžersa sada ima 62 boda na petom mestu, šest manje od Mančester junajteda.

Sama utakmica bila je prilično mirna. Čelsi je bolje počeo i veoma brzo je poveo, pošto je u petom minutu Džon Teri iskoristio korner i glavom savladao Minjolea za 1:0.

U nastavku utakmice Liverpul je bio bolji, ali nije imao previše prilika za gol. Konačan rezultat je, takođe posle kornera, postavio Stiven Džerard koji je lukavo sačekao loptu na drugoj stativi i smestio je u mrežu.

Mladi 19-godišnji igrač sredine terena Čelsija Loftus-Čik odigrao je sat vremena na debiju u startnoj psotavi i pokazao je da poseduje ogroman potencijal, pošto je bio jedini igrač koji nije nijednom pogrešio pri dodavanju (27-27).

Od njega se na Stamford Bridžu sigurno očekuje mnogo u narednim sezonama.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta, dok je Nemanja Matić dobio zasluženi odmor i zaigrao je tek u poslednjih pola sata upravo umesto Loftus-Čika.

Komentari / 0

Ostavite komentar