БЕЛ: Митровић пресудио Брижу у великом дербију!

Страшни Митар погодио и у дербију! Андерлехт згромио Бриж у Бриселу и поново се вратио у борбу за титулу! Српски голгетер је погодио мрежу Метјуа Рајана у 54. минуту након перфектног корнера Стивена Дефура - 3:1.

Фудбал 10.05.2015 | 18:40
БЕЛ: Митровић пресудио Брижу у великом дербију!

Приче о већ договореном транферу у Њукасл, ни у најмањој мери нису пореметиле нити декоцентрисале Александра Митровића. Српски голгетер наставио је фантастичну серију голова у овој сезони и у дербију против Клуб Брижа, који је његов Андерлехт решио у своју корист резултатом 3:1 (1:0).

Српски голгетер је погодио мрежу Метјуа Рајана у 54. минуту након перфектног корнера Стивена Дефура, који је наместио и први погодак свог тима већ у 43. секунди, када је мрежу гостију из Бртижа погодио Енди Нахар.

Митровићу је ово био укупно 25 гол у овој сезони, четврти у плеј-офу, а укупно 18. у националном првенству.

Иако је изгледало да је у потпуности потучен, Бриж је још једном показао да је екипа која ни једног тренутка не одустаје, ма колика била предност ривала.

Рафаелов је у 67. минуту смањио на 2:1, а гости су у неколико наврата без проблема могли и до изједначења. Ипак, наде више није било у 89. минуту, када је Прат искористио грешку противничке одбране и поставио коначан резултат овог више него узбудљивог меча.

Андерлехт након седам кола плеј-офа има само два бода заостатка у односу на водећи Гент, а наредног викенда на свом терену дочекује Стандард из Лијежа.

ПРО ЛИГА (плеј-оф) - 7. коло:

Петак:
Гент – Шарлоа 1:1 (1:0)
/Нето 25 – Кулибали 58/

Недеља:
Андерлехт – Клуб Бриж 3:1 (1:0)
/Нахар 1, Митровић 54, Прат 89 - Рафаелов 67/

18.00 Стандард – Котријк

Коментари / 0

Оставите коментар