BEL: Mitrović presudio Brižu u velikom derbiju!

Strašni Mitar pogodio i u derbiju! Anderleht zgromio Briž u Briselu i ponovo se vratio u borbu za titulu! Srpski golgeter je pogodio mrežu Metjua Rajana u 54. minutu nakon perfektnog kornera Stivena Defura - 3:1.

Fudbal 10.05.2015 | 18:40
BEL: Mitrović presudio Brižu u velikom derbiju!

Priče o već dogovorenom tranferu u Njukasl, ni u najmanjoj meri nisu poremetile niti dekocentrisale Aleksandra Mitrovića. Srpski golgeter nastavio je fantastičnu seriju golova u ovoj sezoni i u derbiju protiv Klub Briža, koji je njegov Anderleht rešio u svoju korist rezultatom 3:1 (1:0).

Srpski golgeter je pogodio mrežu Metjua Rajana u 54. minutu nakon perfektnog kornera Stivena Defura, koji je namestio i prvi pogodak svog tima već u 43. sekundi, kada je mrežu gostiju iz Brtiža pogodio Endi Nahar.

Mitroviću je ovo bio ukupno 25 gol u ovoj sezoni, četvrti u plej-ofu, a ukupno 18. u nacionalnom prvenstvu.

Iako je izgledalo da je u potpunosti potučen, Briž je još jednom pokazao da je ekipa koja ni jednog trenutka ne odustaje, ma kolika bila prednost rivala.

Rafaelov je u 67. minutu smanjio na 2:1, a gosti su u nekoliko navrata bez problema mogli i do izjednačenja. Ipak, nade više nije bilo u 89. minutu, kada je Prat iskoristio grešku protivničke odbrane i postavio konačan rezultat ovog više nego uzbudljivog meča.

Anderleht nakon sedam kola plej-ofa ima samo dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Gent, a narednog vikenda na svom terenu dočekuje Standard iz Liježa.

PRO LIGA (plej-of) - 7. kolo:

Petak:
Gent – Šarloa 1:1 (1:0)
/Neto 25 – Kulibali 58/

Nedelja:
Anderleht – Klub Briž 3:1 (1:0)
/Nahar 1, Mitrović 54, Prat 89 - Rafaelov 67/

18.00 Standard – Kotrijk

Komentari / 0

Ostavite komentar