Клоп: Да сам знао да ће се ово десити...

...одавно бих рекао да одлазим! „Седмо место на табели сад изгледа као рај у односу на то где смо били зимус“, каже тренер Борусије која није поражена откако је објавио да напушта клуб на крају сезоне.

Фудбал 11.05.2015 | 22:40
Клоп: Да сам знао да ће се ово десити...

Био је 15. април, челници Борусије и Јирген Клоп заказили су ванредну конференцију за медије, харизматични тенер објавио је да напушта клуб после шест сезона на Вестфалену и - нешто је „кврцнуло“ у главама играча. Бар се такав закључак намеће на основу чињенице да од тад, а прошло је скоро месец дана, Милионери не знају за пораз.

Упсели су да се пробију у финале Купа Немачке, а успут да из доњег дома табеле наредују до седмог места и сад су на само два бода иза Шалкеа, који држи шесту позицији, последњу која води у Лигу Европе, на основу пласмана у првенству.
„Да сам знао да ће се ствари тако развијати објавио бих да одлазим још на почетку сезоне. Онда би екипа на време направила пробој ка врху табеле. Све зависи од ситуације. У једном тренутку осетили смо да смо на безбедној удаљености од зоне испадања и да можемо да напредујемо ка горњем дому. Сад смо у трци за пласман у Лигу Европе. Не знам да ли је све због тога што сам рекао да одлазим...“, слеже раменима Клоп.

До краја Бундеслиге остала су још два кола, Борусија у наредном гостује Волфзбургу, што ће бити прилика за испитивање терена уочи финала Купа Немачке са истим противником 30. маја у Белрину, где ће Клоп имати шансу да се од Дортмунда опрости трофејом.
„Седмо место на табели сад изгледа као рај у односу на то где смо били зимус. И даље можемо да напредујемо, то нам је циљ. Притискају нас екипе иза нас, али сам задовољан иако играмо у последње време, можемо још боље од овога и верујемо да ћемо то показати наредне седмице против Волфзбурга“, допунио је Клоп, чија је екипа у поменутом низу савладала Падерборн (3:0), Ајнтрахт (2:0) и Херту (2:0), ремизирала са Хофенхајмом (1:1), а избацила Бајерн из полуфинала купа бољим извођењем једанаестераца у Минхену.

Коментари / 0

Оставите коментар