Klop: Da sam znao da će se ovo desiti...

...odavno bih rekao da odlazim! „Sedmo mesto na tabeli sad izgleda kao raj u odnosu na to gde smo bili zimus“, kaže trener Borusije koja nije poražena otkako je objavio da napušta klub na kraju sezone.

Fudbal 11.05.2015 | 22:40
Klop: Da sam znao da će se ovo desiti...

Bio je 15. april, čelnici Borusije i Jirgen Klop zakazili su vanrednu konferenciju za medije, harizmatični tener objavio je da napušta klub posle šest sezona na Vestfalenu i - nešto je „kvrcnulo“ u glavama igrača. Bar se takav zaključak nameće na osnovu činjenice da od tad, a prošlo je skoro mesec dana, Milioneri ne znaju za poraz.

Upseli su da se probiju u finale Kupa Nemačke, a usput da iz donjeg doma tabele nareduju do sedmog mesta i sad su na samo dva boda iza Šalkea, koji drži šestu poziciji, poslednju koja vodi u Ligu Evrope, na osnovu plasmana u prvenstvu.
„Da sam znao da će se stvari tako razvijati objavio bih da odlazim još na početku sezone. Onda bi ekipa na vreme napravila proboj ka vrhu tabele. Sve zavisi od situacije. U jednom trenutku osetili smo da smo na bezbednoj udaljenosti od zone ispadanja i da možemo da napredujemo ka gornjem domu. Sad smo u trci za plasman u Ligu Evrope. Ne znam da li je sve zbog toga što sam rekao da odlazim...“, sleže ramenima Klop.

Do kraja Bundeslige ostala su još dva kola, Borusija u narednom gostuje Volfzburgu, što će biti prilika za ispitivanje terena uoči finala Kupa Nemačke sa istim protivnikom 30. maja u Belrinu, gde će Klop imati šansu da se od Dortmunda oprosti trofejom.
„Sedmo mesto na tabeli sad izgleda kao raj u odnosu na to gde smo bili zimus. I dalje možemo da napredujemo, to nam je cilj. Pritiskaju nas ekipe iza nas, ali sam zadovoljan iako igramo u poslednje vreme, možemo još bolje od ovoga i verujemo da ćemo to pokazati naredne sedmice protiv Volfzburga“, dopunio je Klop, čija je ekipa u pomenutom nizu savladala Paderborn (3:0), Ajntraht (2:0) i Hertu (2:0), remizirala sa Hofenhajmom (1:1), a izbacila Bajern iz polufinala kupa boljim izvođenjem jedanaesteraca u Minhenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar