Видео: Ко о чему....Жозе о Пепу!

Сукоб Пепа Гвардиоле и Жозеа Муриња траје годинама, а португалски тренер не пропушта прилику да прозове највећег конкурента када год је то могуће.

Фудбал 11.05.2015 | 08:00
Видео: Ко о чему....Жозе о Пепу!

Мурињо је, говорећи о Лионелу Месију, ’пецнуо’ Гвардиолу рекавши да би са таквим играчем у тиму и потпуни анонимуси стигли до финала Лиге шампиона.

Шпанац је током недеље са Бајерном изгубио од Барселоне у седмом узастопном полуфиналу ЛШ, а на том мечу блистао је Лео са два гола и асистенцијом.

„Немојте имати сумње да Манчестер Сити са Месијем може да освоји Лигу шампиона. Или да Арсенал и Манчестер Јунајтед са Месијем могу да освоји Лигу шампиона, или да Челси са Месијем може да освоји Лигу шампиона. Ви не мислите то? Ја мислим. Једно је тим, а друго је тим са Месијем – то је потпуно другачија прича“, рекао је Мурињо.

Португалац је рекао да би извесни Том, Дик, Хари или Ентони (имена не баш честа у Португалу) успели у најјачев европском такмичењу да имају Аргентинца у екипи. Том приликом поново је ’поткачио’ свог највећег ривала Пепа Гвардиолу.

„Играо је у финалу Лиге шампиона са Гвардиолом, а сада ће поново играти под Енрикеом. Ако једнога дана Ентони буде тренер Месију и он ће стићи до финала Лиге шампиона. Када људи анализирају тимове морају имати у виду да тај момак чини све другачијим“, додао је он.

У протеклих неколико година Жозе се често сретао са Аргентинцем за којег је рекао да га је веома тешко чувати.

„Сваки пут када је требало да играм против Месија, проводио сам сате ’учећи’ и покушавајући да га зауставим. Много пута смо то успели, много пута нисмо – са Интером смо у оба меча полуфинала били успешни“, навео је менаџер Челсија.

Он је потом објаснио који је најбољи начин да се сачува најбољи играч ’Блаугране’.

„Најбоље је ’1 на 1’ јер је то боље него да укључујете више играча. Када се тако поставите, имате сличну снагу, иако је у таквој ситуацији њега чувати немогућ посао. Сваки пут када сам размишљао да га колективно чувамо, нисам мислио да га зауставимо већ да му што више отежамо утакмицу. Мислим да је то права реч. Није у питању да га зауставите, већ да му отежате, тако је против њега најбоље“, казао је Жозе.

У последњих неколико месеци мадридски медији покушавају да Месија преселе у неки други клуб, али Португалац не верује да ће се нешто тако догодити.

„Моје лично мишљење је да нема шансе да оде. Али то је само лично мишљење. Тако велики и моћан клуб – они не могу изгубити таквог играча. Он припада њима, припада њиховом народу. Не верујем да ће отићи, у фудбалу се никад не зна, али мислим да неће никада отићи“, закључио је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар