Video: Ko o čemu....Žoze o Pepu!

Sukob Pepa Gvardiole i Žozea Murinja traje godinama, a portugalski trener ne propušta priliku da prozove najvećeg konkurenta kada god je to moguće.

Fudbal 11.05.2015 | 08:00
Video: Ko o čemu....Žoze o Pepu!

Murinjo je, govoreći o Lionelu Mesiju, ’pecnuo’ Gvardiolu rekavši da bi sa takvim igračem u timu i potpuni anonimusi stigli do finala Lige šampiona.

Španac je tokom nedelje sa Bajernom izgubio od Barselone u sedmom uzastopnom polufinalu LŠ, a na tom meču blistao je Leo sa dva gola i asistencijom.

„Nemojte imati sumnje da Mančester Siti sa Mesijem može da osvoji Ligu šampiona. Ili da Arsenal i Mančester Junajted sa Mesijem mogu da osvoji Ligu šampiona, ili da Čelsi sa Mesijem može da osvoji Ligu šampiona. Vi ne mislite to? Ja mislim. Jedno je tim, a drugo je tim sa Mesijem – to je potpuno drugačija priča“, rekao je Murinjo.

Portugalac je rekao da bi izvesni Tom, Dik, Hari ili Entoni (imena ne baš česta u Portugalu) uspeli u najjačev evropskom takmičenju da imaju Argentinca u ekipi. Tom prilikom ponovo je ’potkačio’ svog najvećeg rivala Pepa Gvardiolu.

„Igrao je u finalu Lige šampiona sa Gvardiolom, a sada će ponovo igrati pod Enrikeom. Ako jednoga dana Entoni bude trener Mesiju i on će stići do finala Lige šampiona. Kada ljudi analiziraju timove moraju imati u vidu da taj momak čini sve drugačijim“, dodao je on.

U proteklih nekoliko godina Žoze se često sretao sa Argentincem za kojeg je rekao da ga je veoma teško čuvati.

„Svaki put kada je trebalo da igram protiv Mesija, provodio sam sate ’učeći’ i pokušavajući da ga zaustavim. Mnogo puta smo to uspeli, mnogo puta nismo – sa Interom smo u oba meča polufinala bili uspešni“, naveo je menadžer Čelsija.

On je potom objasnio koji je najbolji način da se sačuva najbolji igrač ’Blaugrane’.

„Najbolje je ’1 na 1’ jer je to bolje nego da uključujete više igrača. Kada se tako postavite, imate sličnu snagu, iako je u takvoj situaciji njega čuvati nemoguć posao. Svaki put kada sam razmišljao da ga kolektivno čuvamo, nisam mislio da ga zaustavimo već da mu što više otežamo utakmicu. Mislim da je to prava reč. Nije u pitanju da ga zaustavite, već da mu otežate, tako je protiv njega najbolje“, kazao je Žoze.

U poslednjih nekoliko meseci madridski mediji pokušavaju da Mesija presele u neki drugi klub, ali Portugalac ne veruje da će se nešto tako dogoditi.

„Moje lično mišljenje je da nema šanse da ode. Ali to je samo lično mišljenje. Tako veliki i moćan klub – oni ne mogu izgubiti takvog igrača. On pripada njima, pripada njihovom narodu. Ne verujem da će otići, u fudbalu se nikad ne zna, ali mislim da neće nikada otići“, zaključio je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar