ФСС се шали?! Казне за Дерби су пресмијешне!!!

Дисциплинска комисија ФСС донела неочекивано благе казне за Црвену звезду, као организатора, и Партизан после инцидентног 148. вечитог дербија.

Фудбал 10.05.2015 | 20:20
ФСС се шали?! Казне за Дерби су пресмијешне!!!

На трибинама стадиона "Рајко Митић" водио се рат у 24. колу Суперлиге, али за то нико није кажњен!

Србија се црвенела пре две недеље (а и након тога) после срамотних сцена виђених на 148. вечитом дербију између Црвене звезде и Партизана (0:0).

Хулигани су пре почетка утакмице водили главну реч, опет је било жестоких сукоба на трибинама, разбијених глава и крви. Након утакмице многи су упутили апел да се одреде жестоке казне као последња опомена да се (давно) упалио црвени аларм, како "следећи пут неко не би погинуо на стадиону".

Ипак, Дисциплинска комисија ФСС проценила је да клубови очигледно не сносе одговорност за инциденте на трибинама и хулиганске испаде.

Уместо очекиваних оштрих казни за два највећа домаћа клуба одређене су више него благе санкције.

Црвена звезда као организатор утакмице кажњена је једном утакмицом играња пред празним трибинама, што је већ одрадила против Рада, док јој новчана казна није изречена.

На другој страни Партизан ће неспортско понашање навијача на 148. вечитом дербију коштати 500.000 динара.

"Чланови комисије закључили су да су клубови учинили све да 148. дерби протекне без инцидената, али више од овога нису могли. Обезбеђен је и довољан број редара, ипак неке ствари биле су ван њихове моћи", пренео је "Журнал" речи Жарка Стевановића, председника Дисциплинске комисије ФСС.

"Дисциплинци" ФСС одредили су и казну Владимиру Волкову. Дефанзивац Партизана кажњен је са 100.000 динара због непримерених изјава на рачун главног судије Милорада Мажића.

Да ли су Црвена звезда и Партизан уопште кажњени? Процените сами...

Коментари / 0

Оставите коментар