FSS se šali?! Kazne za Derbi su presmiješne!!!

Disciplinska komisija FSS donela neočekivano blage kazne za Crvenu zvezdu, kao organizatora, i Partizan posle incidentnog 148. večitog derbija.

Fudbal 10.05.2015 | 20:20
FSS se šali?! Kazne za Derbi su presmiješne!!!

Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" vodio se rat u 24. kolu Superlige, ali za to niko nije kažnjen!

Srbija se crvenela pre dve nedelje (a i nakon toga) posle sramotnih scena viđenih na 148. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana (0:0).

Huligani su pre početka utakmice vodili glavnu reč, opet je bilo žestokih sukoba na tribinama, razbijenih glava i krvi. Nakon utakmice mnogi su uputili apel da se odrede žestoke kazne kao poslednja opomena da se (davno) upalio crveni alarm, kako "sledeći put neko ne bi poginuo na stadionu".

Ipak, Disciplinska komisija FSS procenila je da klubovi očigledno ne snose odgovornost za incidente na tribinama i huliganske ispade.

Umesto očekivanih oštrih kazni za dva najveća domaća kluba određene su više nego blage sankcije.

Crvena zvezda kao organizator utakmice kažnjena je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, što je već odradila protiv Rada, dok joj novčana kazna nije izrečena.

Na drugoj strani Partizan će nesportsko ponašanje navijača na 148. večitom derbiju koštati 500.000 dinara.

"Članovi komisije zaključili su da su klubovi učinili sve da 148. derbi protekne bez incidenata, ali više od ovoga nisu mogli. Obezbeđen je i dovoljan broj redara, ipak neke stvari bile su van njihove moći", preneo je "Žurnal" reči Žarka Stevanovića, predsednika Disciplinske komisije FSS.

"Disciplinci" FSS odredili su i kaznu Vladimiru Volkovu. Defanzivac Partizana kažnjen je sa 100.000 dinara zbog neprimerenih izjava na račun glavnog sudije Milorada Mažića.

Da li su Crvena zvezda i Partizan uopšte kažnjeni? Procenite sami...

Komentari / 0

Ostavite komentar