Овакав напад Јуве није имао 10 година...!

Дибала завршен, Кавани пристао, Тевез остаје, Мората одбио Реал! Спектакуларну нападачку линију ће Стара дама имати у следећој сезони, а последњи пут је тако нешто било код Капела када су играли Дел Пјеро, Трезеге, Ибрахимовић и Муту.

Фудбал 11.05.2015 | 17:20
Овакав напад Јуве није имао 10 година...!

Јувентус је спреман за зарвшни ударац! Што на терену, што ван њега. Стара дама и даље сања триплету, гура феноменално на свим фронтовима, али клупски оперативци не стоје у месту већ раде на склапању тима за следећу сезону. За много јачи Јувентус!

Спортски директор Бепе Марота је минулих сезона преузео Галијанију и Сабатинију статус Краља пијаце на Апенинима, а сада би само могао да га потврди. Више од месец дана пре званичног отварања пијаце, Марота ради пуном паром и на прагу је да Алегрију за следећу сезону обезбеди спектакуларну нападачку линију. Тевезу и Морати ће се највероватније придружити Пауло Дибала и Единсон Кавани.

Преговори са Палермом око довођења Дибале су у завршној фази, Милан и Интер нису могли да парирају Јувентусу у тој трци, а и играч је решио да хоће само у Јуве. Покушао је и Манчестер Сити да се убаци у причу, али су Енглези добили експресну “корпу” младог Аргентинца. Посао је договорен. Палермо ће добити 25.000.000 евра плус још 5.000.000 евра на име евентуалних бонуса. Следеће недеље се очекује и званична потврда из клубова.

Док је трајала финализација посла око Дибале, Јуве је радио и на довођењу Единсона Каванија. Постигли су договор са играчем и његовим менаџером. Уругвајац је пристао на четверогодишњи уговор са платом од 7.500.000 евра по сезони колико тренутно зарађује на Парку принчева одакле жели да побегне. Сада остаје да се Стара дама договори са Свецима, али с обзиром на Каванијеве две бледе сезоне у Француској, клуб из престонице ће гледати како да што пре заврши ту мучну епизоду која их је коштала папрено. ПСЖ ће покушати са причом да Кавани оде у Торино као кусур за Погбу, али Јуве ће Француза продати само ако прими понуду која се не одбија - 100.000.000 евра без убацивања у причу неких других фудбалера. Зато ће Марота морати да се испрси и плати обештећење за Каванија чији отац је индиректно најавио трансфер у Торино. Долазак Каванија у Јувентус ће значити и озбиљан ударац за Милан који ради на враћању Златану Ибрахимовића на Сан Сиро. ПСЖ ће блокирати одлазак Ибре у случају да Кавани напусти клуб.

Поред довођења појачања, Јувентус ради велики посао и на останку актуелних звезда. Рекосмо да Погба неће отићи ако не дође понуда са девет цифара. Иако је Карлос Тевез имао велику жељу да на крају сезоне оде у Боку Јуниорс, али његов став се смекшао у последње време и Јуве је на добром путу да га задржи. Слична ситуација је и са новим миљеником навијача Алваром Моратом. Реал Мадрид има опцију да га врати на Бернабеу за 30.000.000 евра, али ни Јуве ни играч и не помишљају на ту опцију, тако да се Краљевићи узалуд надају…

Покер асова у нападу ће само утврдити Јувентусове доминантне позиције на Апенинима и учинити га још конкурентнијим у Лиги шампиона. Последњи пут када је Јуве има покер асова у нападу, било је то пред десет година код Капела када су у шпицу били Дел Пјеро, Трезеге, Ибрахимовић и Муту…

Најављени доласци Каванија и Дибале занче и неке одласке. Марота је у минулих годину дана успео да се реши Кваљареле и Ђовинка, а сада му остаје да реализује продају Фернанда Љорентеа. С обзиром да га је пре две године довео без обештећења и ако га сада прода за неких десетак милиона евра, можемо рећи да је Јуве направио још један феноменалан посао. Недоумица је шта ће бити са Симонеом Зазом. Откупљен је од Сасуола, али ако Кавани и Дибала заврше очекиване трансфере за италијанског нападаче неће бити места у тиму. У обзир долазе позајмица или продаја у иностранство.

Коментари / 0

Оставите коментар