Ovakav napad Juve nije imao 10 godina...!

Dibala završen, Kavani pristao, Tevez ostaje, Morata odbio Real! Spektakularnu napadačku liniju će Stara dama imati u sledećoj sezoni, a poslednji put je tako nešto bilo kod Kapela kada su igrali Del Pjero, Trezege, Ibrahimović i Mutu.

Fudbal 11.05.2015 | 17:20
Ovakav napad Juve nije imao 10 godina...!

Juventus je spreman za zarvšni udarac! Što na terenu, što van njega. Stara dama i dalje sanja tripletu, gura fenomenalno na svim frontovima, ali klupski operativci ne stoje u mestu već rade na sklapanju tima za sledeću sezonu. Za mnogo jači Juventus!

Sportski direktor Bepe Marota je minulih sezona preuzeo Galijaniju i Sabatiniju status Kralja pijace na Apeninima, a sada bi samo mogao da ga potvrdi. Više od mesec dana pre zvaničnog otvaranja pijace, Marota radi punom parom i na pragu je da Alegriju za sledeću sezonu obezbedi spektakularnu napadačku liniju. Tevezu i Morati će se najverovatnije pridružiti Paulo Dibala i Edinson Kavani.

Pregovori sa Palermom oko dovođenja Dibale su u završnoj fazi, Milan i Inter nisu mogli da pariraju Juventusu u toj trci, a i igrač je rešio da hoće samo u Juve. Pokušao je i Mančester Siti da se ubaci u priču, ali su Englezi dobili ekspresnu “korpu” mladog Argentinca. Posao je dogovoren. Palermo će dobiti 25.000.000 evra plus još 5.000.000 evra na ime eventualnih bonusa. Sledeće nedelje se očekuje i zvanična potvrda iz klubova.

Dok je trajala finalizacija posla oko Dibale, Juve je radio i na dovođenju Edinsona Kavanija. Postigli su dogovor sa igračem i njegovim menadžerom. Urugvajac je pristao na četverogodišnji ugovor sa platom od 7.500.000 evra po sezoni koliko trenutno zarađuje na Parku prinčeva odakle želi da pobegne. Sada ostaje da se Stara dama dogovori sa Svecima, ali s obzirom na Kavanijeve dve blede sezone u Francuskoj, klub iz prestonice će gledati kako da što pre završi tu mučnu epizodu koja ih je koštala papreno. PSŽ će pokušati sa pričom da Kavani ode u Torino kao kusur za Pogbu, ali Juve će Francuza prodati samo ako primi ponudu koja se ne odbija - 100.000.000 evra bez ubacivanja u priču nekih drugih fudbalera. Zato će Marota morati da se isprsi i plati obeštećenje za Kavanija čiji otac je indirektno najavio transfer u Torino. Dolazak Kavanija u Juventus će značiti i ozbiljan udarac za Milan koji radi na vraćanju Zlatanu Ibrahimovića na San Siro. PSŽ će blokirati odlazak Ibre u slučaju da Kavani napusti klub.

Pored dovođenja pojačanja, Juventus radi veliki posao i na ostanku aktuelnih zvezda. Rekosmo da Pogba neće otići ako ne dođe ponuda sa devet cifara. Iako je Karlos Tevez imao veliku želju da na kraju sezone ode u Boku Juniors, ali njegov stav se smekšao u poslednje vreme i Juve je na dobrom putu da ga zadrži. Slična situacija je i sa novim miljenikom navijača Alvarom Moratom. Real Madrid ima opciju da ga vrati na Bernabeu za 30.000.000 evra, ali ni Juve ni igrač i ne pomišljaju na tu opciju, tako da se Kraljevići uzalud nadaju…

Poker asova u napadu će samo utvrditi Juventusove dominantne pozicije na Apeninima i učiniti ga još konkurentnijim u Ligi šampiona. Poslednji put kada je Juve ima poker asova u napadu, bilo je to pred deset godina kod Kapela kada su u špicu bili Del Pjero, Trezege, Ibrahimović i Mutu…

Najavljeni dolasci Kavanija i Dibale zanče i neke odlaske. Marota je u minulih godinu dana uspeo da se reši Kvaljarele i Đovinka, a sada mu ostaje da realizuje prodaju Fernanda Ljorentea. S obzirom da ga je pre dve godine doveo bez obeštećenja i ako ga sada proda za nekih desetak miliona evra, možemo reći da je Juve napravio još jedan fenomenalan posao. Nedoumica je šta će biti sa Simoneom Zazom. Otkupljen je od Sasuola, ali ako Kavani i Dibala završe očekivane transfere za italijanskog napadače neće biti mesta u timu. U obzir dolaze pozajmica ili prodaja u inostranstvo.

Komentari / 0

Ostavite komentar