Жоц: Мислио сам да ће ми титула са Партизаном бити последња!

Трофејни тренер се у интервјуу за специјализовани кошаркашки сајт Еурохупс присетио првог европског трофеја који је освојио.

Кошарка 12.05.2015 | 13:20
Жоц: Мислио сам да ће ми титула са Партизаном бити последња!

Жељко Обрадовић Жоц. Најтрофејнији, а по мишљењу многих и најбољи тренер у историји европске кошарке. Човек који је променио историју Партизана и Панатинаикоса сада ради на новом пројекту – направити од Фенербахчеа европског шампиона! И за сада му иде добро. По обичају.

Очекује га фајнал-фор у Мадриду где ће се борити за прву титулу турског клуба, а своју девету.
„Недостајаће нам Рики Хикман због искуства које има, он је прошле године играо а фајнал-фору за Макаби и освојио титулу. Само још Јан Весели и Никос Зизис имају искуство играња у таквим мечевима“, започео је разговор Обрадовић за Еурохупс.

Он сматра да је његов тим играо добро ове сезоне, али и открио начин на који је створио хемију у екипи.
„Једини лош меч одирали смо против Панатинаикоса у ОАКА арени. Након тога сам моје кошаркаше одвео у хотел и нисам им дао шест дана да изађу. Дружили су се два пута дневно, а остало време су проводили на тренинзима и у теретани. Верујем да сам тиме постигао циљ, а најбитнији мечеви нам тек долазе“, открива Жоц.

Када је Жељко Обрадовић у питању неизбежан је осврт на његово време које је провео у Панатинаикосу.
„Моја веза са Панатинаикосом није нормална! Није уобичајена таква конекција између тренера, навијача и клуба. Провео сам тамо 13 година и сваки слободан дан желим да проведем у Атини, једнако као и у Београду“, каже Обрадовић.

У рекапитулацији свих осам титула које је освојио у Европи Жељко се, између осталог, присетио и оне прве, коју је освојио са београдским Партизаном 1992. године у Истанбулу.
„Моја прва сезона, млад тренер, млад тим. Никада нећу заборавити речи Професора Александра Николића када ми је пришао, честитао и рекао ми да ми жели још много европских титула. У том тренутку сам био у неком свом свету. Мислио сам – освојио сам титулу, то је то, нећу више ништа освојити. Тај тим Партизана је најмлађи шампион Европе икад са просечном старошћу од, мислим, 21,7 година“, присетио се Обрадовић времена када је први пут покорио Стари континент.

Коментари / 0

Оставите коментар