Žoc: Mislio sam da će mi titula sa Partizanom biti poslednja!

Trofejni trener se u intervjuu za specijalizovani košarkaški sajt Eurohups prisetio prvog evropskog trofeja koji je osvojio.

Košarka 12.05.2015 | 13:20
Žoc: Mislio sam da će mi titula sa Partizanom biti poslednja!

Željko Obradović Žoc. Najtrofejniji, a po mišljenju mnogih i najbolji trener u istoriji evropske košarke. Čovek koji je promenio istoriju Partizana i Panatinaikosa sada radi na novom projektu – napraviti od Fenerbahčea evropskog šampiona! I za sada mu ide dobro. Po običaju.

Očekuje ga fajnal-for u Madridu gde će se boriti za prvu titulu turskog kluba, a svoju devetu.
„Nedostajaće nam Riki Hikman zbog iskustva koje ima, on je prošle godine igrao a fajnal-foru za Makabi i osvojio titulu. Samo još Jan Veseli i Nikos Zizis imaju iskustvo igranja u takvim mečevima“, započeo je razgovor Obradović za Eurohups.

On smatra da je njegov tim igrao dobro ove sezone, ali i otkrio način na koji je stvorio hemiju u ekipi.
„Jedini loš meč odirali smo protiv Panatinaikosa u OAKA areni. Nakon toga sam moje košarkaše odveo u hotel i nisam im dao šest dana da izađu. Družili su se dva puta dnevno, a ostalo vreme su provodili na treninzima i u teretani. Verujem da sam time postigao cilj, a najbitniji mečevi nam tek dolaze“, otkriva Žoc.

Kada je Željko Obradović u pitanju neizbežan je osvrt na njegovo vreme koje je proveo u Panatinaikosu.
„Moja veza sa Panatinaikosom nije normalna! Nije uobičajena takva konekcija između trenera, navijača i kluba. Proveo sam tamo 13 godina i svaki slobodan dan želim da provedem u Atini, jednako kao i u Beogradu“, kaže Obradović.

U rekapitulaciji svih osam titula koje je osvojio u Evropi Željko se, između ostalog, prisetio i one prve, koju je osvojio sa beogradskim Partizanom 1992. godine u Istanbulu.
„Moja prva sezona, mlad trener, mlad tim. Nikada neću zaboraviti reči Profesora Aleksandra Nikolića kada mi je prišao, čestitao i rekao mi da mi želi još mnogo evropskih titula. U tom trenutku sam bio u nekom svom svetu. Mislio sam – osvojio sam titulu, to je to, neću više ništa osvojiti. Taj tim Partizana je najmlađi šampion Evrope ikad sa prosečnom starošću od, mislim, 21,7 godina“, prisetio se Obradović vremena kada je prvi put pokorio Stari kontinent.

Komentari / 0

Ostavite komentar