Ево неких трансфер-најава и вијести...

...и много тога још. Ево кратко прегледа "хусх хусх" вести са европских трафика.

Фудбал 10.05.2015 | 15:40
Ево неких трансфер-најава и вијести...

Анхелу Ди Марији смеши се слична судбина као Радамелу Фалкау.

Наиме, Пари Сен Жермен покушаће овог лета да добије Ди Марију на годину дана и за то плати Манчестер јунајтеду шест милиона евра, плус да преузме комплетна примања Аргентинца.

Ди Марија је дошао на "Олд Трафорд" прошлог лета за 75 милиона евра, али је у првој сезони био један од "флопова". Очекивало се више од четири гола и 12 асистенција на 32 утакмице у свим такмичењима.

ПСЖ је неколико година уназад покушавао да доведе Ди Марију, али је питање какав би интерес пронашао Луј ван Гал у овом "дилу", иако се наводи да ће француски клуб предложити да на одмах, на почетку позајмице, буде договорена откупна цена за лето 2016.

Модерна историја Ливерпула може се поделити на четири етапе: време доминације Фернанда Тореса, потрага за новим Фернандом Торесом, време доминације Луиса Суареза (он је био "тај"), потрага за новим Луисом Суарезом.

Да ли је Кристијан Бентеке "тај"? Тешко је рећи...

Ипак, у Ливерпулу наводно верују да је Белгијанац играч, а не Марио Балотели, око кога треба градити будућност, па намеравају да Астон Вили понуде 41 милион евра за снажног центарфора, који ће изгледа другу годину заредом спасити славни клуб испадања.

Манчестер јунајтед завршио је трансфер Мемфиса Депаја из ПСВ Ајндховена, а сада би да поквари посао Пари Сен Жермену и украде траженог нападача Александра Лаказета. На "Олд Трафорду" верују да би 30 милиона евра било довољно за Олимпик Лион, а рачунају и с тим да ће клуб са "Жерлана" пре послати Лаказета преко него у редове великог ривала.

Славни Милан последњи је клуб у низу који наводно жели да профитира из неуспешне сарадње Борусије Дортмунд и Ћира Имобилеа. Италијан је пре годину дана стигао на "Вестфален" као "капоканоњери", први стрелац Стерије А у сезони 2013/14, али далеко од тога да је оправдао очекивања.

Миланисти би да понуде 15 милиона евра за Имобилеа, сада када је стигао свеж "кеш" уласком кинеског бизнисмена "Господина Пчеле" (Мр Бее) у клуб.

Док Италијански медији тврде да је Пауло Дибала из Палерма већ Јувентусов играч и да је Интер извисио за Аргентинца, тим пре што је уз Рому добио казну УЕФА због кршења финансијског фер-плеја, други пишу о томе да се Јуве и даље двоуми: Дибала или можда Единсон Кавани.

Уругвајац је ове сезоне коначно изашао из сенке зване Златан Ибрахимовић, а поред Јунајтеда и Ливерпула, за њега је сада заинтересован и Јувентус, који је у међувремену наводно одбио 60 милиона евра за Пола Погбу, колико је понудила Барселона.

Манчестер јунајтед није се ни прославио, али ни опекао превише са Фалкаом, јер га је позајмио, али му је обезбедио енормну недељу плату, јачу од 360.000 фунти. Док се на "Трафорду" двоуме шта да раде са Колумбијцем, да ли да га врате у Монаку, продуже позајмицу или откупе, ствари се мењају...

И Монако је погођен УЕФА санкцијама због кршења "ффп" правила, тако да је Фалкао, као један од најбоље плаћених играча света, готово на "извол'те" европским клубовима. Јунајтед ће ускоро морати да се изјасни...

Још од времена Патрика Вијере, иако је Алекс Сонг наговештавао да то може и треба да буде, Арсенал нема доминантног дефанзивног везисту, довољно доброг с лоптом у ногама, а у исто време довољно јаког, високог и покретног за дефанзивне задатке.

Морган Шнидерлин из Саутемптона није стигао на "Емирате" пре годину дана, а могао би сада за 35 милиона евра, због чега ће из клуба највероватније отићи вечито повређени Абу Дијаби и повратник из Милана, Матје Фламини.

Ако је Француз известан у екипи Арсена Венгера, остаје још да сачекамо да видимо како ће се снаћи у новом клубу и како ће Саутемптон потрошити тих 35 милиона.

Евертон је у последњих неколико сезона избацио неколико сјајних енглеских играча, које су им по правилу рано узимали већи и богатији клубови са Острва. Неки, попут Мајкла Бола и Џека Родвела, буквално су се угасили после одласка са "Гудисона", Рос Баркли није отишао пре годину дана и може се рећи да је помало и назадовао ове сезоне у плавом дресу, а у међувремену појавио се сјајни штопер, Џон Стоунс.

Такав не би сигурно промакао Жозеу Мурињу, који га жели за 27,5 милиона евра, како би направио новог Џона Терија.

Да ли је Стоунс тај и да ли ће направити каријеру раним одласком из Евертона, као што је то урадио Вејн Руни, остаје да се види...

Коментари / 0

Оставите коментар