Evo nekih transfer-najava i vijesti...

...i mnogo toga još. Evo kratko pregleda "hush hush" vesti sa evropskih trafika.

Fudbal 10.05.2015 | 15:40
Evo nekih transfer-najava i vijesti...

Anhelu Di Mariji smeši se slična sudbina kao Radamelu Falkau.

Naime, Pari Sen Žermen pokušaće ovog leta da dobije Di Mariju na godinu dana i za to plati Mančester junajtedu šest miliona evra, plus da preuzme kompletna primanja Argentinca.

Di Marija je došao na "Old Traford" prošlog leta za 75 miliona evra, ali je u prvoj sezoni bio jedan od "flopova". Očekivalo se više od četiri gola i 12 asistencija na 32 utakmice u svim takmičenjima.

PSŽ je nekoliko godina unazad pokušavao da dovede Di Mariju, ali je pitanje kakav bi interes pronašao Luj van Gal u ovom "dilu", iako se navodi da će francuski klub predložiti da na odmah, na početku pozajmice, bude dogovorena otkupna cena za leto 2016.

Moderna istorija Liverpula može se podeliti na četiri etape: vreme dominacije Fernanda Toresa, potraga za novim Fernandom Toresom, vreme dominacije Luisa Suareza (on je bio "taj"), potraga za novim Luisom Suarezom.

Da li je Kristijan Benteke "taj"? Teško je reći...

Ipak, u Liverpulu navodno veruju da je Belgijanac igrač, a ne Mario Baloteli, oko koga treba graditi budućnost, pa nameravaju da Aston Vili ponude 41 milion evra za snažnog centarfora, koji će izgleda drugu godinu zaredom spasiti slavni klub ispadanja.

Mančester junajted završio je transfer Memfisa Depaja iz PSV Ajndhovena, a sada bi da pokvari posao Pari Sen Žermenu i ukrade traženog napadača Aleksandra Lakazeta. Na "Old Trafordu" veruju da bi 30 miliona evra bilo dovoljno za Olimpik Lion, a računaju i s tim da će klub sa "Žerlana" pre poslati Lakazeta preko nego u redove velikog rivala.

Slavni Milan poslednji je klub u nizu koji navodno želi da profitira iz neuspešne saradnje Borusije Dortmund i Ćira Imobilea. Italijan je pre godinu dana stigao na "Vestfalen" kao "kapokanonjeri", prvi strelac Sterije A u sezoni 2013/14, ali daleko od toga da je opravdao očekivanja.

Milanisti bi da ponude 15 miliona evra za Imobilea, sada kada je stigao svež "keš" ulaskom kineskog biznismena "Gospodina Pčele" (Mr Bee) u klub.

Dok Italijanski mediji tvrde da je Paulo Dibala iz Palerma već Juventusov igrač i da je Inter izvisio za Argentinca, tim pre što je uz Romu dobio kaznu UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, drugi pišu o tome da se Juve i dalje dvoumi: Dibala ili možda Edinson Kavani.

Urugvajac je ove sezone konačno izašao iz senke zvane Zlatan Ibrahimović, a pored Junajteda i Liverpula, za njega je sada zainteresovan i Juventus, koji je u međuvremenu navodno odbio 60 miliona evra za Pola Pogbu, koliko je ponudila Barselona.

Mančester junajted nije se ni proslavio, ali ni opekao previše sa Falkaom, jer ga je pozajmio, ali mu je obezbedio enormnu nedelju platu, jaču od 360.000 funti. Dok se na "Trafordu" dvoume šta da rade sa Kolumbijcem, da li da ga vrate u Monaku, produže pozajmicu ili otkupe, stvari se menjaju...

I Monako je pogođen UEFA sankcijama zbog kršenja "ffp" pravila, tako da je Falkao, kao jedan od najbolje plaćenih igrača sveta, gotovo na "izvol'te" evropskim klubovima. Junajted će uskoro morati da se izjasni...

Još od vremena Patrika Vijere, iako je Aleks Song nagoveštavao da to može i treba da bude, Arsenal nema dominantnog defanzivnog vezistu, dovoljno dobrog s loptom u nogama, a u isto vreme dovoljno jakog, visokog i pokretnog za defanzivne zadatke.

Morgan Šniderlin iz Sautemptona nije stigao na "Emirate" pre godinu dana, a mogao bi sada za 35 miliona evra, zbog čega će iz kluba najverovatnije otići večito povređeni Abu Dijabi i povratnik iz Milana, Matje Flamini.

Ako je Francuz izvestan u ekipi Arsena Vengera, ostaje još da sačekamo da vidimo kako će se snaći u novom klubu i kako će Sautempton potrošiti tih 35 miliona.

Everton je u poslednjih nekoliko sezona izbacio nekoliko sjajnih engleskih igrača, koje su im po pravilu rano uzimali veći i bogatiji klubovi sa Ostrva. Neki, poput Majkla Bola i Džeka Rodvela, bukvalno su se ugasili posle odlaska sa "Gudisona", Ros Barkli nije otišao pre godinu dana i može se reći da je pomalo i nazadovao ove sezone u plavom dresu, a u međuvremenu pojavio se sjajni štoper, Džon Stouns.

Takav ne bi sigurno promakao Žozeu Murinju, koji ga želi za 27,5 miliona evra, kako bi napravio novog Džona Terija.

Da li je Stouns taj i da li će napraviti karijeru ranim odlaskom iz Evertona, kao što je to uradio Vejn Runi, ostaje da se vidi...

Komentari / 0

Ostavite komentar