Енглези уређивали просторије Леотара

Годишњи одмори обично служе за лијенчарење и уживању негдје на мору, али у једној енглеској компанији не мисле тако. Они своје раднике часте бесплатним љетовањем, али им и организују један дан друштвено корисног рада. Тако је требињски Леотар добио реновиране свлачионице, али и 5 хиљада марака.

Република Српска 09.05.2015 | 18:19
Енглези уређивали просторије Леотара

Енглеска компанија која се бави ИТ технологијом сваке године своје најбоље раднике из цијелог свијета части годишњим одмором, а у склопу љетовања једна дан посвећен је волонтеризму.

Захваљујући управи Фудбалског клуба Леотар 100 волонтера из те компаније одлучило је да радни дан проведе у Требињу, али и да донира клубу 5 хиљада марака.

“Фирма доводи овамо 50 најбољих радника. То је стимулација, а они доведу са собом супружника или партнера. Они долазе овамо као концепт да направе нешто добро за локалну заједницу”, рекао је Џејсон Саливен из Компаније “Колт”.

“То је требало да се одржи у Жупи Дубровачкој, а ми смо такорећи лобирали да то буде Требиње и истакли смо проблем омладинске школе фудбала, те замолили да своју акцију спроведу у Требињу на реконструкцији свлачионица омладинске школе. Тако да су они донирали негдје око 5.000 марака за ову реконструкцију”, каже Милан Томановић из Управе ФК Леотар.

Требински малишани добиће реновиране свлачнице захваљујући програмерима из Индије, Велике Бритианије, Америке, Њемачке, а међу њима се налази и Александар Милошевић поријеклом са Косова и Метохије, а који ради у огранку ове комапаније у Берлину.

“Из Србије сам са Косова пореклом, па ми је врло драго што смо дошли овде у наш крај”, истиче Милошевић.

Након напорног рада туристи-волонтери обишли су Требиње и погледали првенствену утакмицу на стадиону Леотара.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар