Englezi uređivali prostorije Leotara

Godišnji odmori obično služe za lijenčarenje i uživanju negdje na moru, ali u jednoj engleskoj kompaniji ne misle tako. Oni svoje radnike časte besplatnim ljetovanjem, ali im i organizuju jedan dan društveno korisnog rada. Tako je trebinjski Leotar dobio renovirane svlačionice, ali i 5 hiljada maraka.

Republika Srpska 09.05.2015 | 18:19
Englezi uređivali prostorije Leotara

Engleska kompanija koja se bavi IT tehnologijom svake godine svoje najbolje radnike iz cijelog svijeta časti godišnjim odmorom, a u sklopu ljetovanja jedna dan posvećen je volonterizmu.

Zahvaljujući upravi Fudbalskog kluba Leotar 100 volontera iz te kompanije odlučilo je da radni dan provede u Trebinju, ali i da donira klubu 5 hiljada maraka.

“Firma dovodi ovamo 50 najboljih radnika. To je stimulacija, a oni dovedu sa sobom supružnika ili partnera. Oni dolaze ovamo kao koncept da naprave nešto dobro za lokalnu zajednicu”, rekao je Džejson Saliven iz Kompanije “Kolt”.

“To je trebalo da se održi u Župi Dubrovačkoj, a mi smo takoreći lobirali da to bude Trebinje i istakli smo problem omladinske škole fudbala, te zamolili da svoju akciju sprovedu u Trebinju na rekonstrukciji svlačionica omladinske škole. Tako da su oni donirali negdje oko 5.000 maraka za ovu rekonstrukciju”, kaže Milan Tomanović iz Uprave FK Leotar.

Trebinski mališani dobiće renovirane svlačnice zahvaljujući programerima iz Indije, Velike Britianije, Amerike, Njemačke, a među njima se nalazi i Aleksandar Milošević porijeklom sa Kosova i Metohije, a koji radi u ogranku ove komapanije u Berlinu.

“Iz Srbije sam sa Kosova poreklom, pa mi je vrlo drago što smo došli ovde u naš kraj”, ističe Milošević.

Nakon napornog rada turisti-volonteri obišli su Trebinje i pogledali prvenstvenu utakmicu na stadionu Leotara.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar